Curs valutar 22 iulie: Euro creste, dar avem cel mai ieftin aur din acest an

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 13:29
4974 citiri
Curs valutar 22 iulie: Euro creste, dar avem cel mai ieftin aur din acest an

Aurul a ajuns, miercuri, la cel mai mic nivel din acest an, urmarind evolutia de pe pietele internationale.

Banca Nationala a Romaniei a afisat o cotatie de 142,3667 lei/gram, cea mai mica inregistrata in ultimele 7 luni de metalul pretios.

Evolutia din tara noastra este in tandem cu cea de pe pietele internationale. De la inceputul saptamanii, aurul este in picaj fata de dolar si alte valute.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

Pe de alta parte, euro a castigat teren, miercuri, fiind cotat la 4,4172 lei/unitate, cu 0,17% mai mult fata de sedinta precedenta.

In schimb, dolarul s-a depreciat cu peste 0,50%, pana la 4,0399 lei/unitate, o scadere inregistrand si francul elvetian, care a ajuns de la 4,2249 lei/unitate la 4,2121 lei/unitate.

"Atmosfera de vacanta s-a mentinut ieri, iar perechea EUR/RON s-a tranzactionat in intervalul restrans de 4,4100-4,4200 si a incheiat aproape fara variatie. In pofida unei imbunatatiri usoare a lichiditatii, activitatea ramane redusa, ceea ce este specific perioadei de vara. Cu putine date pe calendarul macroeconomic si liniste in ceea ce priveste Grecia, continuam sa vedem ordinele comerciale ca determinante pentru EUR/RON. Ne asteptam ca perechea sa continue sa se tranzactioneze in intervalul 4,40-4,43 astazi, sub presiuni de depreciere", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#curs euro leu, #pret aur BNR, #curs bnr, #curs dolar, #curs dolar bnr, #curs franc , #Stiri Finantare