Curs valutar: Dolarul coboara la cel mai mic nivel din ultima jumatate de an

Marti, 16 Mai 2017, ora 13:26
1424 citiri
Curs valutar: Dolarul coboara la cel mai mic nivel din ultima jumatate de an
Foto: Arhiva Ziare.com

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, marti, un curs de referinta de 4,5476 lei/euro, in scadere usoara fata de nivelul precedent, leul profitand doar in mica masura de datele peste asteptari privind cresterea economica din primul trimestru.

In schimb, dolarul a coborat la un nivel minim al ultimelor sase luni, de 4,1170 lei, dupa o depreciere importanta in fata principalelor valute.

Moneda romaneasca nu a profitat nici de licitatia buna a Ministerului Finantelor pentru titluri de stat pe zece ani, nici de datele privind cresterea economica din primul trimestru, care a depasit si cele mai optimiste estimari.

Aprecierea leului este limitata de modul in care au fost interpretate unele declaratii facute luni de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Evolutia a venit dupa ce guvernatorul bancii centrale a spus ieri ca nu vede prea mult loc pentru aprecierea cursului real efectiv de schimb al monedei romanesti (REER) fata de valorile actuale, insa unele stiri nu au mentionat referinta la REER. (...) Dupa aceste declaratii, s-ar putea ca EUR/RON sa mai ramana langa valorile actuale inca putin timp", arata un raport al ING Bank, publicat marti.

Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat puternic marti, de la 4,1521 lei la 4,1170 lei, nivel minim din 9 noiembrie 2016.

Totodata, cursul francului elvetian a scazut de la 4,1603 lei la 4,1540 lei.... citeste mai departe despre "Curs valutar: Dolarul coboara la cel mai mic nivel din ultima jumatate de an" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#curs referinta euro, #dolar nivel minim , #Stiri Finantare