Elon Musk vrea sa construiasca un oras de 1 milion de locuitori pe Marte

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 15:35
948 citiri
Elon Musk vrea sa construiasca un oras de 1 milion de locuitori pe Marte
Foto:Facebook/Elon Musk Quotes & News

Elon Musk si-a asternut viziunea de colonizare a planetei Marte pe hartie, sub titlul "Making Humanity a Multi-Planetary Species" (Transformand omenirea intr-o specie multiplanetara) iar planurile sale sunt extrem de ambitioase, mergand pana la constructia unui oras martian care sa poata adaposti 1 milion de locuitori.

"In viziunea mea, publicarea acestui plan reprezinta atat o oportunitate pentru comunitatea de visatori la cucerirea spatiului de a lua contact direct cu proiectele SpaceX sustinute de toate datele disponibile, iar peste timp va ramane si o valoroasa referinta de arhiva pentru studii si proiecte viitoare", conform redactorului sef al publicatiei New Space, Scott Hubbard.

Viziunea lui Musk despre o planeta Marte locuita de oameni se bazeaza pe un combo racheta-naveta spatiala conceput de SpaceX sub denumirea Interplanetary Transport System (ITS).

Atat racheta cat si naveta vor fi echipate cu noile motoare Raptor, aflate inca in faza de dezvoltare, motoare despre care Elon Musk sustine ca vor fi de aproximativ trei ori mai puternice decat motoarele Merlin care propulseaza rachetele Falcon 9 apartinand SpaceX.

Racheta portanta a sistemului ITS va fi propulsata de nu mai putin de 42 (!) motoare Raptor si se va impune astfel, de departe, drept cea mai puternica racheta din istoria explorarilor spatiale.

O astfel de racheta va putea transporta in spatiu o incarcatura maxima de 330 de tone si pana la 600 de tone intr-o varianta ulterioara, imbunatatita. Spre comparatie, celebra racheta Saturn V, apartinand NASA, care i-a propulsat pe primii astronauti spre Luna, nu putea ridica de la sol "decat" 150 de tone.

Rachetele din cadrul sistemului de transport ITS vor avea doar rolul de a transporta naveta ITS pe orbita circumterestra, de unde isi va incepe drumul spre Planeta Rosie.

Dupa ce isi vor incheia misiunea, aproximativ 20 de minute mai tarziu, rachetele vor ateriza controlat, la punct fix. Iar atunci cand spune ca aterizarea va fi la "punct fix", Musk nu exagereaza deloc. Bazandu-se pe imbunatatirea performantelor privind recuperarea primelor trepte ale rachetelor Falcon 9, Musk sustine ca puternica racheta ITS va putea sa aterizeze direct pe rampa de lansare de unde a pornit in misiune.

O alta calitate extraordinara a rachetelor ITS va fi timpul foarte indelungat de operare. Fiecare astfel de racheta va putea efectua cel putin 1.000 de misiuni. Rachetele vor transporta mai multe navete si rezervoare de combustibil pe orbi ...citeste mai departe despre "Elon Musk vrea sa construiasca un oras de 1 milion de locuitori pe Marte" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#Elon Musk oras Marte, #Elon Musk navete ITS , #Stiri Finantare