Emanciparea sexuala a costat 19.000.000 de dolari

Joi, 13 Septembrie 2007, ora 09:22
1187 citiri

19.000.000 de dolari au cheltuit americanii cu formarea a 9.000 de cadre medicale din sate in programe de planificare rurala in ultimii sase ani, potrivit dr. Irina Dinca, director de program, John Snow Institute, ONG implicata in Initiativa pentru Sanatatea Familiei din Romania (ISFR).

Programul a avut drept scop scaderea numarului de avorturi, 1.000.000, cite se inregistrau in 1990, precum si a ratei mortalitatii infantile, de 18 copii la 1.000 de nascuti vii, prin promovarea accesului populatiei rurale la serviciile gratuite de planificare familiala, dar si la distribuirea de prezervative si pilule contraceptive gratuite in mediul rural.

Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a explicat ca programele de sanatate s-au concentrat pe aspecte concrete ale sanatatii femeii si copilului, insa cele de planificare familiala au fost initiate de ONG-uri sprijinite de agentii internationale. "Ulterior s-a implicat si Ministerul Sanatatii si a integrat intr-un program national serviciile de planificare familiala, care primesc bani anual de la stat. In 2007 s-au alocat pentru achizitionarea de contraceptive cinci milioane de lei", a spus ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Potrivit Irinei Dinca, majoritatea banilor s-au dus pe formarea furnizorilor, a medicilor de familie, a asistentelor, a profesorilor a ce inseamna pilule contraceptive si utilitatea folosirii prezervativului, iar o cincime din bani, pe campanii directe de discutii despre planificarea familiala cu femeile de pina la 49 de ani din mediul rural.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=13909&art=35574&cHash=5cdf6611e8>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...