EximBank a cumparat 99,28% din Banca Romaneasca. Teodorovici: Va sustine cresterea economica

Joi, 20 Iunie 2019, ora 21:55
1183 citiri
EximBank a cumparat 99,28% din Banca Romaneasca. Teodorovici: Va sustine cresterea economica
Foto: Arhiva Facebook/Ministerul Finantelor

EximBank a semnat acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca, ceea ce o va situa in top 10 institutii financiar-bancare din Romania.

"EximBank si National Bank of Greece au semnat acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca. In urma acestei tranzactii, EximBank va activa pentru prima oara pe segmentul de retail banking din Romania, devenind astfel o banca universala", anunta joi Eximbank.

Potrivit sursei citate, ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, cota de piata a EximBank va creste la aproximativ 3%, ceea ce va conduce la o situare a bancii in top 10 institutii financiar-bancare din Romania.

"Ministerul Finantelor, in calitate de actionar majoritar al EximBank, a crezut de la bun inceput in potentialul extraordinar al acestui demers care, iata, vine sa incununeze preocuparea permanenta a autoritatilor romane de intarire a prezentei, a rolului si a impactului sistemic al bancilor cu capital de stat pe piata bancara locala.

Avem incredere ca noua entitate va actiona ca un factor important de sustinere a cresterii economice a tarii prin suportul financiar pe care il va acorda tuturor segmentelor de piata, fie ca vorbim despre persoane fizice, sau companii", a declarat ministrul de Finante Eugen Teodorovici.

"Sunt incantat sa anuntam aceasta tranzactie care creeaza o banca romaneasca de referinta ce va pune in valoare atat experienta Bancii Romanesti pe segmentul de retail banking, cat si abilitatea demonstrata in timp de EximBank de a sustine mediului de afaceri local. De la infiintare, in urma cu 27 de ani, EximBank s-a reinventat si s-a modenizat permanent pentru a tine pasul cu evolutia sistemului bancar si cu cerintele din ce in ce mai sofisticate ale clientilor, iar acest moment reprezinta fara discutie un reper major in istoria bancii", a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Finalizarea tranzactiei asteapta indeplinirea tuturor cerintelor de reglementare aplicabile.

J.P. Morgan Securities plc a actionat in calitate de consultant financiar unic in cadrul tranzactiei. EximBank a mai fost asistata de catre Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, in timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan international, iar Bulboaca&Asociatii SCA a asigurat asistenta juridica pe plan local.

EximBank a anuntat saptamana trecuta ca a avut anul trecut un profit net de 113,5 milioane de lei, reprezentand cea mai buna performanta financiara a bancii din ultimii noua ani.

"La finel ...citeste mai departe despre "EximBank a cumparat 99,28% din Banca Romaneasca. Teodorovici: Va sustine cresterea economica" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#EximBank cumpara Banca Romaneasca Teodorovici , #Stiri Finantare