Exproprieri de milioane de euro pentru metroul spre aeroportul Otopeni: Cine va incasa cei mai multi bani

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 10:47
1217 citiri

Magistrala de metrou care va lega Capitala de aeroportul din Otopeni presupune ca statul sa cumpere mai multe terenuri din zona, iar pe lista celor ce vor fi expropriati se numara companii precum Romexpo si Mega Image.

Potrivit unui proiect de hotarare de guvern publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor statul va cumpara de la privati aproape 58.000 de metri patrati de teren pentru viitoarea linie de transport subteran.

Suma necesara ajunge astfel la 26,5 milioane de euro.

Potrivit Digi 24, cei mai multi bani din exproprieri vor merge la Romexpo - centrul expozitional controlat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei - care va incasa 9,6 milioane de euro, pentru a ceda 14.000 de metri patrati de teren.

In calea viitoarei magistrale de metrou se afla si 3.000 de metri patrati detinuti de Hyundai Romania, Auto Rom si BRD, care vor imparti 2,7 milioane de euro.

Lantul comercial Mega Image va trebui sa puna la dispzoitia constructorilor 3.550 de metri patrati, ...citeste mai departe despre "Exproprieri de milioane de euro pentru metroul spre aeroportul Otopeni: Cine va incasa cei mai multi bani" pe Ziare.com

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#exproprieri metrou Otopeni, #exproprieri metrou aeroport Otopeni , #Stiri Finantare