Finantele lanseaza Programul Tezaur, prin care putem cumpara titluri de stat prin Trezorerie

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 20:29
2002 citiri
Finantele lanseaza Programul Tezaur, prin care putem cumpara titluri de stat prin Trezorerie
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul de Finante lanseaza un nou program care va da posibilitatea tuturor romanilor interesati sa achizitioneze titluri de stat direct prin Trezoreria Statului, fara comisioane.

"Astfel, facem primul pas in privinta lansarii Programului Tezaur, instrumentul prin care vor fi efectuate emisiunile de titluri de stat (...) Titlurile de stat pentru populatie vor fi emise prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei statului", se arata intr-un comunicat al ministerului emis vineri.

In acelasi timp, veniturile obtinute din detinerea titlurilor emise de statul roman, prin Ministerul de Finante, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal.

"Termenii si conditiile financiare aferente fiecarei emisiuni vor fi specificate in cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin ordin al ministrului Finantelor Publice", mentioneaza sursa citata.

Reprezentantii Ministerului Finantelor anuntau, pe 30 august, ca se va lansa in septembrie o noua emisiune de titluri de stat pentru populatie in cadrul programului FIDELIS, iar din octombrie vor veni cu un nou instrument, si anume certificate trezorerie.

"Momentan nu va putem da detalii despre dobanzi. Acestea vor fi anuntate ulterior, cand vor fi publicate proiectele", au precizat acestia.

Titlurile de stat emise de Finante in cadrul programului FIDELIS Centenar au intrat la tranzactionare anul trecut, pe 5 august.

"MFP a atras 735 de milioane de lei prin emisiunea de titluri de stat, de sapte ori mai mult fata de oferta de 100 milioane lei anuntata initial. In cele trei saptamani de oferta, 20.185 de persoane fizice au cumparat titluri de stat, de 16 ori mai multe fata de anul trecut", informa, la acel moment, Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Romanii s-au inghesuit sa cumpere titluri de stat pentru ca sunt mai avantajoase decat depozitele bancare.

Pe 4 august 2017, Ministerul de Finante a platit investitorilor prima dobanda anuala pentru titlurile de stat FIDELIS, editia Centenar, in valoare de 2,15 lei pe obligatiune. ...citeste mai departe despre "Finantele lanseaza Programul Tezaur, prin care putem cumpara titluri de stat prin Trezorerie" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Programul Tezaur titluri de stat Trezorerie , #Stiri Finantare