Grindeanu: Pe langa biserici si scoli, sa existe macar un bancomat in fiecare sat

Luni, 22 Mai 2017, ora 13:55
1053 citiri
Grindeanu: Pe langa biserici si scoli, sa existe macar un bancomat in fiecare sat
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu considera ca educatia financiar-bancara a populatiei este un domeniu in care "trebuie facut mai mult", precizand ca a venit timpul ca, pe langa biserici, primarii si scoli, sa existe macar un bancomat in fiecare sat sau comuna.

"In cei 26 de ani de activitate, Asociatia Romana a Bancilor a stiut sa devina cu adevarat vocea industriei financiar bancare din Romania si una dintre cele mai importante asociatii profesionale romanesti.

Va propuneti azi o tematica ambitioasa, o viziune pentru 2020 in actualul context international. E ambitioasa pentru ca lucram cu foarte multe necunoscute (...) dar stiu sigur ca toti ne dorim acelasi lucru: o Romanie dinamica, prospera, conectata fizic si virtual la infrastructura europeana si nu numai, o Romanie in care copiii nostri sa-si doreasca sa traiasca, iar oamenii de afaceri sa vrea sa investeasca", a declarat premierul, luni, in deschiderea Forumului Pietei Financiare organizat de Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

Grindeanu a tinut sa sublinieze ca educatia financiar-bancara a populatiei este un domeniu in care "trebuie facut mai mult" pentru a putea folosi avantajele acesteia, dar si pentru a fi pregatiti pentru provocarile pe care tehnologia si inovatia le au si le-a spus reprezentantilor ARB ca ar trebui explicate mai bine instrumentele si avantajele oamenilor din zona rurala.

"Scoala trebuie intr-adevar sa creasca nivelul de alfabetizare financiara a romanilor, dar aici cred ca intervine si rolul dumneavoastra de a explica mai bine instrumentele si avantajele, mai ales in zonele unde acoperirea bancara este redusa.

Romania rurala este inca prea putin atractiva financiar pentru dumneavoastra si pot sa inteleg acest lucru, dar poate ca a venit timpul ca pe langa biserica, primarie, scoala si locul de socializare sa existe si macar un bancomat in fiecare sat sau comuna.

Nu va cer sa faceti pionerat sau voluntariat, va cer sa va ganditi la potentialul urias al zonei rurale care aduna in acest moment jumatate din populatia Romaniei si, cred eu, si oportunitati nelimitate", a explicat seful Executivului.

Premierul a reamintit si de atacurile cibernetice de amploare care au avut loc in aceasta luna la nivel mondial.

"Au produs socuri intregii lumi si au aratat ca trebuie sa ne pregatim mai bine si sa fim mai eficienti", a mai spus Grindeanu.

Totodata, premierul a subliniat ca este oportuna propunerea ARB de a constitui un grup de lucru interministerial, din care sa fac ...citeste mai departe despre "Grindeanu: Pe langa biserici si scoli, sa existe macar un bancomat in fiecare sat" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Grindeanu bancomate sate, #educatia financiar bancara , #Stiri Finantare