Guvernul scoate bani de unde poate: A cerut dividende de la Romgaz ... pe anul in curs

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 14:24
873 citiri
Guvernul scoate bani de unde poate: A cerut dividende de la Romgaz ... pe anul in curs
Foto: Romgaz

Guvernul a cerut companiei de stat Romgaz sa plateasca dividende pe anul curent. Situatia este neobisnuita, din moment ce anul inca nu s-a terminat si, la acest moment, nu se stie inca daca Romgaz va avea sau nu profit.

Compania Romgaz, operatorul national al retelei de transport a gazelor naturale, a primit de la stat solicitarea de a distribui actionarilor suma de 750 de milioane de lei cu titlul de dividende, potrivit informatiilor furnizate Bursei de Valori de catre companie, arata televiziunile.

Din moment ce statul detine circa 70% din capitalul social al transportatorului de gaze, operatiunea, daca va fi aprobata in sedinta actionarilor, va aduce statului 525 de milioane de lei.

Distribuirea dividendelor aferente unui an chiar in cursul acestuia este o masura putin intalnita. In mod normal, dividendele se impart in primavara anului urmator, dupa stabilirea profitului pe anul incheiat.

Zilele trecute, fostul sef al Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, afirma ca ministrul de Finante, Ionut Misa, contacteaza conducerile companiilor de stat pentru a face rost de bani.

"De la inaltimea functiei sale, ministrul Misa, personal, a sunat in disperare de cauza la sefii companiilor nationale pentru 'a face rost' de cateva sute de milioane de lei din restul de lichiditati anemice ramase la dispozitia acestora, dupa ce anterior li se 'confiscasera' deja rezevele", scria pe Facebook, in urma cu cateva zile, Gelu Stefan Diaconu.

Citeste si Tudose: Cand ai o rectificare pozitiva, nu poate fi vorba despre lipsa de bani pentru lefuri si pensii... citeste mai departe despre "Guvernul scoate bani de unde poate: A cerut dividende de la Romgaz... pe anul in curs" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#stat bani Romgaz, #Guvern cere bani Romgaz, #Guvern Romgaz dividende an curent , #Stiri Finantare