Hackerii ar fi furat milioane de dolari in bitcoin de la una dintre cele mai mari burse de monede virtuale din lume

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 21:30
1323 citiri
Hackerii ar fi furat milioane de dolari in bitcoin de la una dintre cele mai mari burse de monede virtuale din lume
Foto: Facebook / Bithumb

Una dintre cele mai mari burse pentru tranzactionarea monedelor virtuale din lume, Bithumb, din Coreea de Sud, este anchetata dupa ce a recunoscut ca PC-ul unuia dintre angajatii sai a fost atacat informatic.

Hackerii ar fi furat datele personale ale unui numar de peste 30.000 de clienti, iar unora dintre ei le-au fost furati bani, relateaza BBC News.

Ancheta este desfasurata de Agentiei pentru Internet si Securitate din Coreea de Sud, un organism guvernamental de la Seul.

Bithumb, care le permite membrilor sai sa cumpere si sa vanda monede virtuale Bitcoin si Ethereum, este cea mai mare bursa de acest tip din Coreea de Sud si una dintre cele mai mari cinci din lume, pe baza volumelor tranzationate recent.

Atacul informatic ar fi avut loc in februarie si ar fi vizat computerul personal al unui angajat, nu serverele companiei de la sediul central. Societatea a descoperit problema abia pe 29 iunie si ar fi contactat autoritatile a doua zi.

De asemenea, a postat un anunt pe site potrivit carora datele furate nu includ parole. Cu toate acestea, zeci de clienti au reclamat ca au fost sunati sau contactati prin SMS in iunie si au fost convinsi sa divulge datele lor de autentificare.

Bithumb a promis initial sa acopere pierderile de pana la 100.000 de woni (86 de dolari) de client si ca va suplimenta suma dupa ce va putea verifica pierderile suferite de fiecare victima in parte. Insa nu este clar daca victimele vor fi compensate in totalitate.

Un client citat de presa locala sustine ca a pierdut 1,04 milioane de dolari.

In prezent, monedele virtuale nu sunt reglementate de autoritatile financiare sud-coreene, dar autoritatile fac eforturi in acest sens.

Bitcoin, in deriva dupa ce hackerii au furat monede digitale in valoare de 65 de milioane de dolariRecord pentru Bitcoin: A depasit pragul de 1.900 de dolari pe unitate ...citeste mai departe despre "Hackerii ar fi furat milioane de dolari in bitcoin de la una dintre cele mai mari burse de monede virtuale din lume" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#hackeri bitcoin Bithumb , #Stiri Finantare