Investitie spaniola de 5 milioane de euro intr-o fabrica langa Ploiesti

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 14:56
4137 citiri
Investitie spaniola de 5 milioane de euro intr-o fabrica langa Ploiesti

Grupo Industrial Roquet, producatorului spaniol de componente hidraulice, a primit finantare de la BERD de cinci milioane euro pentru constructia unei fabrici in Romania, langa Ploiesti.

"Imprumutul va fi folosit pentru a co-finanta o fabrica noua. (...) Pentru a satisface cererea in crestere pentru produsele sale, compania a decis sa-si extinda capacitatea de productie prin deschiderea unei noi fabrici. Romania a fost aleasa datorita avantajelor sale competitive", se arata intr-un comunicat al BERD, citat de Mediafax.

In aprilie 2014 este programata inceperea constructiei, iar productia efectiva este planificata sa inceapa in 2015.

In fabrica din Romania, Roquet va produce cilindri cu diametru mare, folositi in productia bunurilor de capital, in principal in agricultura si utilaje de constructii.

"Cand am analizat diverse destinatii pentru investitie, ne-am dat seama ca Romania ofera avantaje multiple, printre care si o atmosfera de afaceri pozitiva. Sprijinul puternic al BERD a fost factorul decisiv pentru hotararea noastra de a construi o fabrica noua in Romania, prima, de altfel, din afara Spaniei. Suntem increzatori ca de la aceasta baza industriala de langa Ploiesti ne vom extinde cu succes gama de produse si vom intra pe piete noi", a declarat Cipriano Gomez, directorul executiv al Roquet Hydraulics.

Grupo Industrial Roquet detine patru fabrici in Spania unde produce pompe si cilindri hidraulici, valve de control si diverse componente pentru aplicatii hidraulice.

Imprumutul de la BERD este acordat in cadrul facilitatii LEF (Local Enterprise Facility), un vehicul de 400 milioane euro pentru investitii in companii din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Kosovo, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia, precum si tarile din sud-estul Mediteranei (Egipt, Iordania, Maroc si Tunisia).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#investitii BERD Romania, #fabrica componente hidraulice, #producator spaniol componente hidraulice , #Stiri Finantare