Leul se depreciaza puternic dupa lovitura de gratie data Justitiei

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 10:30
5496 citiri
Leul se depreciaza puternic dupa lovitura de gratie data Justitiei
Foto: Ziare.com

Leul s-a depreciat puternic in primele tranzactii realizate miercuri, ca urmare a faptului ca Guvernul PSD-ALDE a adoptat ordonanta Iordache, care ii scapa de raspundere pe politicienii infractori, mii de romani au iesit in strada, iar mediul politic si social e considerat instabil.

In primele tranzactii de miercuri, din jurul orei 10:10, un euro era evaluat la 4.5245 lei, o crestere de 0.4% fata de nivelul de inchidere de marti, potrivit News.ro.

Privind catre tarile vecine, observam ca aceasta tendinta de depreciere se regaseste doar in Romania. In timp ce leul scade, zlotul si forintul sunt in stagnare, in raport cu moneda unica europeana.

Specialistii in domeniu spun ca deprecierea leului este cauzata de faptul ca Guvernul a reusit sa-i scape de inchisoare pe politicienii romani, iar situatia din tara a devenit instabila, mai ales ca se anunta proteste masive in urmatoarele zile, menite a taxa evenimentele de marti seara.

Guvernul a dat lovitura de gratie Justitiei

Guvernul a adoptat marti seara, pe furis, fara a tine cont de parerea cetatenilor, a institutiilor din Justitie sau a organizatiilor internationale, ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor Penale, iar proiectul de lege privind gratierea a fost trimis in Parlament.

Peste 30.000 de oameni au iesit in Bucuresti si in numeroase orase din tara cerand demisia Guvernului si anuntand ca vor lupta pentru Justitie. Cu toate acestea, Guvernul a facut si ultimul pas si ordonanta de urgenta a fost publicata noaptea, in timp record, in Monitorul Oficial.

In ea exista insa o prevedere care arata ca modificarile aduse Codului Penal intra in vigoare la 10 zile de la publicarea in MOf. Astfel, au intrat imediat in vigoare doar modificarile la Codul de Procedeura Penala, printre care limitarea denuntului la 6 luni de la comiterea faptei.

In schimb, dezincriminarea abuzului in serviciu si a conflictului de interese intra in vigoare la 10 zile de la publicarea in MOf, ceea ce inseamna ca poate fi atacata la Curtea Constitutionala.

Afla care sunt cele doua cai legale prin care Ordonanta Iordache poate fi in 10 zile si de ce conteaza protestele

Reactia oamenilor a fost prompta si vehementa. Dupa conferinta de presa in care ministrul Florin Iordache a anuntat sfidator lovitura data Justitiei pentru simplul fapt ca "legile le face Guvernul", peste 30.000 de oameni au iesit in strada in toata tara.

Urmareste LIVE desfasurarea protestelor de miercuri. ...citeste mai departe despre "Leul se depreciaza puternic dupa lovitura de gratie data Justitiei" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#curs valutar, #curs valutar miercuri, #curs valutar 1 februarie , #Stiri Finantare