Louis Vuitton cumpara casa de moda Christian Dior cu peste 12 miliarde de euro

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 10:49
2868 citiri
Louis Vuitton cumpara casa de moda Christian Dior cu peste 12 miliarde de euro
Foto: Facebook/Christian Dior

Producatorul de articole de lux LVMH (Louis Vuitton), al miliardarului francez Bernard Arnault, a convenit preluarea Christian Dior, pentru 12,1 miliarde de euro.

Tranzactia va include cea mai mare parte a operatiunilor casei de moda.

Acordul evalueaza Christian Dior SE, cu sediul in Paris, la 260 de euro pe actiune, potrivit unui comunicat de marti al LVMH, citat de Bloomberg.

Pretul este cu 15% peste inchiderea tranzactiilor bursiere de luni.

Prin intermediul unei serii de tranzactii, LVMH va obtine Christian Dior Couture, care produce gentile Lady Dior, rochii la comanda si imbracaminte de serie pentru barbati si femei.

Familia Arnault detine o participatie de 47% la LVMH, companie ce are deja in proprietate parfumurile si produsele pentru frumusete ale Dior, datorita unui acord din anii 1960, prin care brandul de moda a atras capital intr-o perioada dificila.

"Acordurile ilustreaza angajamentul familiei si subliniaza increderea in perspectivele pe termen lung ale LVMH si brandurilor sale", afirma Arnault in comunicat.

Actionarii Dior pot opta pentru plata in numerar sau actiuni ale companiei concurente Hermes International.

Board-urile Christian Dior si LVMH sustin in unanimitate acordurile si au numit experti independenti sa analizeze termenii.

Familia Arnault a primit actiuni Hermes in 2014, dupa un efort controversat al LVMH de a constitui o participatie la companie.

LVMH, al carui nume complet este LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, plateste de aproximativ 15,6 ori profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) din ultimul an al Christian Dior Couture.

Designerul Christian Dior a infiintat casa de moda in 1946, cu sprijinul omului de afaceri Marcel Boussac, iar ulterior s-a extins in domeniul parfumurilor, ceasurilor si accesoriilor si a deschis magazine in New York, Londra si Tokyo.

Designerii Pierre Cardin si Yves Saint Laurent au lucrat la Christian Dior la inceputurile carierelor lor. Dior a murit in 1957. ...citeste mai departe despre "Louis Vuitton cumpara casa de moda Christian Dior cu peste 12 miliarde de euro" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Christian Dior vinde, #Christian Dior cumparat Louis Vuitton , #Stiri Finantare