Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Magazinele se transforma in bancomate: O veste buna si o surpriza

Magazinele se transforma in bancomate: O veste buna si o surpriza
Vineri, 20 mai 2016, ar fi trebuit sa intre in vigoare legea prin care se majoreaza cifra de afaceri a magazinului de vanzare cu amanuntul de la care trebuie sa se doteze cu cititoare de carduri si sa accepte plata bunurilor, serviciilor livrate sau prestate prin card bancar.

Incepand cu aceasta data, magazinele de vanzare cu amanuntul care au realizat in anul precedent o cifra de afaceri anuala mai mare de 10.000 de euro sunt obligate sa accepte incasari si prin intermediul cardurilor de debit si al cardurilor de credit.

Pana la aceasta modificare destul de indrazneata - pentru ca plafonul de 10.000 de euro, adica circa 45.000 de lei, este usor de atins de marea majoritate a operatorilor economici - obligatia incasarii prin card era impusa dupa depasirea unui plafon pentru cifra de afaceri anuala de 100.000 de euro.

Practic, cam toate societatile de vanzare cu amanuntul s-ar incadra la obligatia implementarii sistemelor bancare de incasare prin card.

Este buna ...citeste mai departe despre "Magazinele se transforma in bancomate: O veste buna si o surpriza" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2864 ori