O noua zi, un nou atac al PSD la adresa BNR: Cresterea euro e artificiala

Luni, 28 Ianuarie 2019, ora 13:16
1232 citiri
O noua zi, un nou atac al PSD la adresa BNR: Cresterea euro e artificiala
Foto: Arhiva Ziare.com

Social-democratii au lansat, luni, un nou atac la adresa BNR, afirmand intr-o postare pe Facebook ca, daca nu exista cauze naturale, atunci cresterea euro nu poate fi decat artificiala.

Totodata, acestia se intreaba ce masuri ia Banca Nationala, care are obligatia sa supravegheze sistemul bancar si sa asigure stabilitatea cursului de schimb.

"Daca nu exista cauze naturale, atunci cresterea euro nu poate fi decat artificiala. Daca investitiile straine au crescut si au adus mai multi euro in tara, daca s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai multi euro in Romania, daca au plecat mai putini romani din tara si au scos mai putini euro, daca importurile nu au crescut si nu a fost nevoie de mai multa valuta...daca in jurul Romaniei euro scade...atunci cresterea euro este artificiala!

Ce face BNR care are obligatia sa supravegheze sistemul bancar si sa asigure stabilitatea cursului de schimb?", precizeaza social-democratii, luni, pe pagina de Facebook a PSD.

In ultimele zile PSD a lansat nenumarate atacuri la adresa BNR si a guvernatorului Mugur Isarescu, dand vina pe institutie pentru cresterea euro.

Luni, moneda europeana a scazut putin, dupa ce vineri inregistrase un nou maxim istoric. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat un euro la 4,7628 de lei/unitate.

Vineri, un euro a fost cotat la 4,7648 de lei/unitate.

Ordonanta Teodorovici nu va fi nicicum modificata. Valcov acuza BNR de recordurile euroPSD, atac sustinut la adresa BNR si a guvernatorului Mugur IsarescuBNR explica picajul leului: E o problema serioasa de credibilitate legata de dobanda impusa de 2%. Nici atacurile lui Zamfir nu sunt de ignoratBNR respinge atacul PSD si al Guvernului pe deprecierea leului: Se vede ca nu au lucrat niciodata cu piataVasilescu (BNR) avertizeaza: Daca Banca Nationala ar scoate prea multa valuta, ROBOR-ul s-ar duce peste 7%Adrian Vasilescu: De la bugetul de stat spre BNR nu vine niciun leu ...citeste mai departe despre "O noua zi, un nou atac al PSD la adresa BNR: Cresterea euro e artificiala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#crestere euro, #acuzatii PSD BNR euro , #Stiri Finantare