Piraeus Bank vrea sa se retraga din regiunea balcanica, inclusiv din Romania

Joi, 08 Iunie 2017, ora 19:17
1181 citiri
Piraeus Bank vrea sa se retraga din regiunea balcanica, inclusiv din Romania
Foto: Facebook / Piraeus Bank

Piraeus Bank, cea mai mare banca elena in functie de active, vrea sa vanda toate afacerile din regiunea balcanica, inclusiv din Romania, in incercarea de a reduce creditele neperformante.

Decizia este luata in cadrul planului strategic valabil pana in 2020, a declarat noul director general al institutiei financiare, Christos Megalou, transmite Reuters.

"Viziunea noastra este sa fim cea mai credibila banca din Grecia. Planul nostru strategic are sens", a spus miercuri Megalou, care si-a preluat atributiile in aprilie.

"Obiectivele noastre sunt dificile, dar pot fi indeplinite", a mai aratat Megalou.

Piraeus Bank Romania, controlata de grupul elen Piraeus, este prezenta pe piata din Romania de 15 ani, deservind peste 300.000 de clienti, prin intermediul a 100 de sucursale.

Piraeus, la care fondul elen de salvare a bancilor HFSF detine o participatie de 26,2%, are inca probleme din cauza creditelor neperformante, dupa ce recesiunea a urcat somajul din Grecia la un nivel record.

Banca vrea sa isi restranga activitatile prin vanzarea subsidiarelor detinute integral in Bulgaria, Romania, Serbia, Albania si Ucraina, in cadrul planului numit "Agenda 2020" de reducere a expunerilor straine.

Grupul intentioneaza sa vanda si alte detineri, precum o participatie de 40% la compania de transport naval Hellenic Seaways si altele de 33% la fermele piscicole Nireus Aquaculture si Selonda, a mai aratat directorul general. ...citeste mai departe despre "Piraeus Bank vrea sa se retraga din regiunea balcanica, inclusiv din Romania" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Piraeus Bank vinde active Romania , #Stiri Finantare