Primaria Capitalei a ingropat 900.000 de euro in gazonul de pe National Arena

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 12:50
1985 citiri

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat joi stadionul National Arena pentru a verifica instalatiile de aerare si irigare a gazonului inaintea meciului dintre Romania si Ungaria.

"E o scurta vizita de lucru pentru a ne asigura ca toate conditiile sunt indeplinite pentru meciul asta si pentru sfarsitul de an, mai urmeaza aproape inca 20 de meciuri", a declarat Oprescu, transmite Agerpres.

El a spus ca spera ca gazonul sa fie schimbat mult mai rar in urma instalarii sistemului de aerare a firului ierbii, de drenaj si de stimulare a fotosintezei.

"Este plecarea in lunga cursa pentru 2020, eu spun ca nu este prea putin sa avem o obisnuinta de a intretine stadionul, de a-l mentine curat si a avea un stadion dupa preceptele UEFA, ceea ce va aduce un beneficiu Capitalei, prin suporterii straini care vor veni", a afirmat primarul.

Seful Directiei de Investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, a aratat ca investitia in acest sistem s-a ridicat la aproximativ 900.000 de euro, la care se adauga si contractul de intretinere.

"Este vorba de un contract de intretinere tehnica, un contract multianual pe patru ani de zile. Suma maxima ce poate fi cheltuita este de patru milioane de euro", a declarat Bogdan Hreapca.

In perioada septembrie-octombrie, la Arena Nationala s-au derulat mai multe operatiuni de modernizare, printre care instalarea in substratul gazonului a unui sistem performant de aerare, irigare, fertilizare si drenare activa si montarea unor lampi UV pentru stimularea fotosintezei.

De asemenea, s-au realizat reabilitarea suprafetei acoperite cu gazon sintetic, schimbarea gazonului si modernizarea zonei dedicate pepinierei pe gazon.

In plus, din aceasta iarna, pe Arena Nationala va fi instalata o prelata activa, care permite patrunderea razelor de soare, ceea ce va face posibila dezvoltarea gazonului si in perioada friguroasa si va aduce si o protectie termica, ceea ce va reduce costurile aferente incalzirii gazonului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#intrerinere gazon National Arena, #verificare instalatii National Arena , #Stiri Finantare