Reuters: Leul va avea cea mai mare depreciere din regiune in 2020. Estimarea de 4,85 lei/euro nu este cea mai severa

Joi, 05 Decembrie 2019, ora 13:46
1415 citiri
Reuters: Leul va avea cea mai mare depreciere din regiune in 2020. Estimarea de 4,85 lei/euro nu este cea mai severa
Foto: Arhiva Ziare.com

Leul va inregistra cea mai mare depreciere dintre cele ale monedelor celor mai importante din Europa Centrala si de Est, de 1,5% pana la 4,85 lei/euro.

Coroana ceha ar putea fi singura care se va aprecia, potrivit unui sondaj Reuters.

Alte estimari, ale analistilor din Romania, plaseaza deprecierea pana spre 4,90 lei/euro, din moment ce Banca Transilvania vede media pe 2020 la 4,87. Analistii BCR se asteapta ca acest nivel de curs sa se inregistreze la sfarsitul anului 2020.

Vezi care este cursul euro

Si analistii CFA® Romania au anticipat o depreciere a monedei nationale de pana la o medie de 4,8597 de lei / euro, in urmatoarele 12 luni.

Situatia Romaniei - de departe cea mai rea

Romania nu a concetrat atentia editorului Reuters decat pentru doua randuri, in care se argumenteaza deprecierea leului cu ingrijorarile privind "deficitele tarii", pe care nici nu le mai precizeaza, din moment ce toate sunt mult negative fata de datele celorlalte tari din Regiune din regiune.

Deficitul de cont curent va depasi 5% din PIB, iar deficitul bugetar se va lupta ca sa scada sub 4% din PIB. De asemenea, celelalte monede au volatilitati mult mai interesante pentru a fi ilustrate cu grafice.

Incetinirea ritmului de crestere este un factorul important care va umbri stralucirea monedelor din regiune, deja lovite de amplificarea riscurilor globale, precum tensiunile comerciale tot mai fierbinti dintre SUA si China sau de modul neclar in care va avea loc Brexitul.

Economiile din Europa Centrala au inceput sa sufere de ritmurile mai incete ale partenerilor comerciali lor occidentali, in special in cazul Germaniei, motorul economiei europene.

Citeste mai multe despre Sondaj Reuters: Leul va avea cea mai mare depreciere din regiune in 2020. Estimarea de 4,85 lei / euro nu este cea mai severa pe Curs de Guvernare. ...citeste mai departe despre "Reuters: Leul va avea cea mai mare depreciere din regiune in 2020. Estimarea de 4,85 lei/euro nu este cea mai severa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#sondaj depreciere leu, #crestere euro , #Stiri Finantare