Revolutia fiscala. Ciorbea nu stie inca daca va sesiza CCR. Poate in decembrie, dupa ce "intelege mecanismul"

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 18:47
938 citiri

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat ca va decide dupa 1 Decembrie daca sesizeaza sau nu CCR in cazul modificarilor la Codul Fiscal, pentru ca are nevoie si de informatii de natura economico-financiara, pe langa cele furnizate de cei care au formulat petitiile sau de autoritati.

"Am solicitat niste relatii suplimentare si de la cei care au formulat petitiile, respectiv PNL, liderii sindicali, si pe de alta parte autoritati, pentru a ne preciza unele detalii, de pilda felul in care se deruleaza acum aceste negocieri colective, ritmul in care se reuseste sau nu se reuseste incheierea contractelor colective si respectiv majorarea salariilor, mai ales in sectorul privat. (...)

Pentru a intelege mai bine mecanismul, avem nevoie si de altfel de informatii, inclusiv de natura economico-financiara", a declarat Ciorbea, joi, la Palatul Parlamentului, dupa o dezbatere privind conditiile din penitenciare.

Intrebat de momentul in care va lua o decizie in ceea ce priveste sesizarea CCR in legatura cu prevederile Codului Fiscal, Ciorbea a spus ca "dupa 1 Decembrie".

"Este presiunea timpului, dar incercam sa fim cat mai corecti, cat mai temeinici in munca aceasta pe care o facem si incercam sa ne dam seama in mod real care sunt implicatiile acestei 'revolutii fiscale'. Efectele practice se vor vedea ceva mai tarziu, asta e clar.

Abia in februarie vom vedea efectiv cati anume se vor bucura de salarii ceva mai mari si cati se vor 'bucura' de salarii mai mici sau nu.

Pana atunci, problema este sa reusim sa pipaim, sa ne dam seama cam care este realitatea, pentru ca, vedeti bine, abordarile sunt atat de transante si de o parte si de cealalta, incat, noi fiind la mijloc, e cam greu sa patrundem aceste elemente. Sigur ca accentul il punem pe aspectele de neconstitutionalitate, pe faptul daca sunt incalcate sau nu jurisprudenta CEDO, jurisprudenta Curtii Constitutionale si altele", a aratat Ciorbea.

Primariile se rascoala impotriva Guvernului: Victor Ciorbea sa sesizeze CCR pe revolutia fiscala!Avocatul Poporului inca se mai gandeste daca sesizeaza CCR, dupa ce sindicatele i-au explicat "revolutia fiscala"PNL cere Avocatului Poporului sa conteste la CCR ordonanta prin care este diminuata contributia la Pilonul II ...citeste mai departe despre "Revolutia fiscala. Ciorbea nu stie inca daca va sesiza CCR. Poate in decembrie, dupa ce "intelege mecanismul"" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ciorbea sesizare Codul Fiscal , #Stiri Finantare