Senator PNL: Dragnea si Valcov vor sa transforme EXIM Bank in "banca de dezvoltare a PSD". Tudose a mintit sau s-a autodenuntat?

Joi, 31 August 2017, ora 17:02
1100 citiri
Senator PNL: Dragnea si Valcov vor sa transforme EXIM Bank in "banca de dezvoltare a PSD". Tudose a mintit sau s-a autodenuntat?
Foto: captura YouTube / Darius Valcov

Senatorul PNL Florin Citu considera ca, dupa atacul la adresa sistemului bancar, premierul Mihai Tudose ar trebui sa isi piarda functia. Totodata, liberalul sustine ca seful Executivului ar fi comis fapte penale si ca Liviu Dragnea si Darius Valcov ar intentiona sa transforme EXIM Bank intr-o "banca de dezvoltare a PSD".

"Pana acum niciun Prim-Ministru nu a comparat sistemul bancar cu Terente. Lucrurile devin periculoase cand incepe sa ameninte si sa ordone controale dirijate la anumiti agenti economici, acum la rand sunt bancile. Imi mentin opinia ca acest lucru reprezinta o fapta penala.

(...) Eu nu apar bancile si institutiile financiare din Romania. Nu au nevoie de ajutorul meu, se pot apara singure. Este de vorba de metoda ticaloasa de presiune si amenintare a sectorului privat, care venind din gura Prim-Ministrului devine politica de stat. Dupa ultimele declaratii trebuia sa plece imediat acasa!", a postat, joi pe Facebook Florin Citu.

Tudose continua atacul la banci: Terente era copil pe langa voi. Am refuzat sa-mi pun leafa pe card

In plus, Citu reaminteste ca, potrivit declaratiei de avere a lui Mihai Tudose, acesta a vandut in 2016 un autoturism de lux pe care a incasat 90.000 de euro, iar legea nu ar fi permis ca acest lucru sa se faca cu bani cash.

"Tudose, explica-ne si noua cum ai incasat cei 90.000 de euro! Ai incalcat legea si acum te-ai autodenuntat? Sau ai mintit 20 milioane de romani ca sa justifici miseleste razbunarea ta si a lui Dragnea pe manifestantii din februarie? In ambele cazuri situatia este penala", sustine Citu.

Ce depozite bancare avea in 2016 premierul anti-sistem bancar

De asemenea, Florin Citu spune ca a facut verificari si i s-a confirmat ca Mihai Tudose ar fi mintit cand a declarat public ca a fost obligat de o banca sa aduca bani de acasa pentru a achita comisioanele prea mari.

"Este imposibil sa ramai fara 500 de euro, sa mai aduci 50 de euro de acasa, doar din comisioane de administrare. Stii ceva? Am verificat. Numele si cazul tau nu apar in raportul ANPC pentru sistemul bancar. Ai mintit si sa-ti fie rusine", spune Florin Citu.

Seful ANPC explica de ce nu poate da numele bancilor amendate

Pe de alta parte, senatorul PNL sustine ca are informatii potrivit carora atacul lui Mihai Tudose la adresa Pilonului II de pensii si a intregului sistem bancar ar ascunde faptul ca PSD a pus ochii pe EXIM Bank.

" (...) Dragnea si Valcov au hotarat sa-si faca si ei banca. Normal ca nu banii lor. Cu banii ...citeste mai departe despre "Senator PNL: Dragnea si Valcov vor sa transforme EXIM Bank in "banca de dezvoltare a PSD". Tudose a mintit sau s-a autodenuntat?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#Dragnea Valcov EXIM Bank, #Tudose atac banci , #Stiri Finantare