Starbucks si Nestle, parteneriat de 7 miliarde de dolari

Luni, 07 Mai 2018, ora 10:22
1509 citiri
Starbucks si Nestle, parteneriat de 7 miliarde de dolari
Foto: Facebook/Nestle

Nestle a incheiat un acord cu Starbucks Corp, cel mai mare lant de cafenele din lume, pentru a vinde produsele companiei in intreaga lume.

Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, a anuntat, luni, ca Starbucks va primi o plata in avans de 7,15 miliarde de dolari in numerar pentru o licenta globala nelimitata, care-i va permite sa vanda si sa distribuie produsele companiei in afara cafenelelor, transmit Reuters si Wall Street Journal (WSJ).

In urma tranzactiei, care ar urma sa se finalizeze in aceasta vara, Nestle va prelua aproximativ 500 de angajati ai Starbucks.

Starbucks va folosi castigurile obtinute pentru a accelera rascumpararea de actiuni. Tranzactia este cel mai recent indiciu al modului in care sunt afectate companiile de schimbarea gusturilor consumatorilor.

Aceasta alianta globala va aduce experienta Starbucks in milioane de locuinte din intreaga lume prin intermediul Nestle, a afirmat seful Starbucks, Kevin Johnson.

Cafeaua este populara in randul generatiei millennials, care a crescut cu Starbucks si este dispusa sa plateasca pentru produsele companiei.

Nestle are 335.000 de angajati, 436 de fabrici in 85 de tari, isi vinde produsele in 189 de tari, iar in 2016 a inregistrat o cifra de afaceri de 89,5 miliarde franci elvetieni.

In Romania, Nestle detine o fabrica la Timisoara, deschisa in anul 1995. Nestle Romania exporta 35% din productia fabricii de la Timisoara in Ungaria, tarile de la Marea Adriatica, statele mediteraneene si, incepand din acest an, in Irlanda. ...citeste mai departe despre "Starbucks si Nestle, parteneriat de 7 miliarde de dolari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Starbucks acord Nestle, #afacere Starbucks Nestle , #Stiri Finantare