Franta si Germania vor legi pentru Bitcoin: E folosit tot mai des pentru spalare de bani si terorism

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 11:15
1122 citiri
Franta si Germania vor legi pentru Bitcoin: E folosit tot mai des pentru spalare de bani si terorism

Guvernul de la Paris le-a propus membrior G20 introducerea unor reglementari comune la nivel mondial pentru moneda virtuala Bitcoin. Motivul invocat de Franta este temerea ca moneda virtuale este folosita din ce in ce mai des pentru spalare de bani, trafic de droguri si terorism.

"Este justificat sa discutam riscurile speculative ale monedelor virtuale si impactul acestora asupra sistemului financiar, la nivel international. Urmatoarea reuniune a ministrilor de Finante si a reprezentantilor bancilor centrale din G20 ar fi o oportunitate buna pentru a face acest lucru", se arata in raspunsul trimis pe email de Ministerul german de Finante.

Bitcoin a atins luni un nou nivel record de aproape 20.000 de dolari, in pofida avertismentelor tot mai numeroase legate de riscurile investitiilor intr-un instrument financiar extrem de volativ si speculativ. Cresterea de peste 1.700 de procente inregistrata de moneda virtuala in acest an a provocat ingrijorari ca piata se afla intr-o bula speculativa care s-ar putea sparge intr-o maniera spectaculoasa, scrie Reuters.

Parlamentarii Europeni si reprezentantii statelor membre au convenit la sfarsirul saptamanii trecute o revizuire a legislatiei pentru combaterea spalarii banilor care a fost extinsa si la firme care detin, stocheaza si transfera monede virtuale, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Aceste companii vor fi obligate sa identifice clientii si sa raporteze orice activitate suspecta.

Bitcoin a fost creata in 2008, in urma crizei financiare mondiale, ca alternativa la banci si monedele emise de guverne.

O femeie din New York finanta gruparea terorista ISIS cu bitcoinBitcoin a atins un nou record. Pietele sunt tot mai ingrijorate: cand si cum se va sparge bula speculativa? ...citeste mai departe despre "Franta si Germania vor legi pentru Bitcoin: E folosit tot mai des pentru spalare de bani si terorism" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#moneda virtuala perfecta bitcoin , #Stiri Finantare