Teodorovici ii raspunde lui Iohannis: Un guvern de stanga, in orice situatie, nu va afecta veniturile populatiei

Marti, 22 Mai 2018, ora 23:34
755 citiri

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca nu exista niciun pericol pentru plata salariilor si a pensiilor in acest an, el raspunzandu-i astfel presedintelui Klaus Iohannis, care a cerut Guvernului sa raspunda daca mai are bani pentru salarii si pensii pana la sfarsitul anului.

Ministrul Finantelor a spus, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca pentru acest an toate platile se regasesc in buget.

"Pentru acest an, toate platile se regasesc in buget. Nu este niciun fel de pericol pentru pensii si salarii in acest an. Absolut deloc. Un guvern de stanga, in orice situatie, nu va afecta veniturile populatiei. Ca sa fie clar pentru cei care incearca sa induca aceasta idee ca acest guvern nu ar avea bani sau ar taia ceva. (...) Aceste discutii din spatiul public ne afecteaza si costul de finantare", a declarat Eugen Teorodovici.

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut marti seara o declaratie de presa pe tema absorbtiei fondurilor europene si a Pilonului II de pensii.

El a spus ca, in ceea ce priveste Pilonul II, este o "harababura totala", cei de la PSD contrazicandu-se intre ei.

"Din pacate, pana si cei de la PSD se contrazic intre ei. Ba se suspenda, ba nu se supenda, ba este un proiect asumat, ba nu a fost asumat. O harababura totala. Lumea isi pune intrebarea: De ce s-a creat aceasta incertitudine din partea PSD? Ce urmaresc? Nu s-au inteles intre ei? Greu de crezut. Altii se intreaba daca acesti bani vor fi folositi in alta parte. Nu stiu, dar ei trebuie sa ne dea un raspuns", a declarat seful statului.

Presedintele a spus ca Executivul si PSD trebuie sa raspunda clar la doua intrebari: ce se va intampla cu Pilonul II si daca mai sunt bani pentru pensii si salarii.

"In acest sens, cred ca Guvernul si PSD trebuie sa raspunda public, clar, documentat, la doua intrebari. Una: ce aveti de gand cu Pilonul II de pensii? Clar, raspicat, cu argumente. Intrebarea a doua pentru Guvern este umatoarea: mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?".

Vezi aici integral declaratiile lui Iohannis: O harababura totala! Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?

Plumb ii raspunde lui Iohannis: Un guvern care lucreaza in tensiune si in presiune nu poate sa aiba eficienta maximaDupa un an si jumatate, Guvernul spune ca face autostrazi si spitale cu banii privatilor: Avem aceasta ambitie de a recupera decenii (Video) ...citeste mai departe despre "Teodorovici ii raspunde lui Iohannis: Un guvern de stanga, in orice situatie, nu va afecta veniturile populatiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Teodorovici raspuns Iohannis bani pensii salarii , #Stiri Finantare