Top 10 cei mai bogati presedinti sau sefi de stat din lume

Vineri, 10 Martie 2017, ora 14:33
1538 citiri
Top 10 cei mai bogati presedinti sau sefi de stat din lume

Lista celor mai bogati presedinti (sau sefi de stat) din lume s-a schimbat destul de mult in ultimii ani, odata cu intrarea pe scena politica a lui Donald Trump, care a fost ales presedintele Statelor Unite ale Americii la sfarsitul anului trecut, dar si cu decesul lui Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, regele Arabiei Saudite, in 2015, si al regelui Thailandei, Bhumibol Adulyadej, anul trecut (oct. 2016).

Daca regele Arabiei Saudite avea o avere de 18 miliarde $, regele Thailandei detinea nu mai putin de 30 miliarde $. Cu ajutorul revistei Luxatic, veti vedea in continuare ce presedinti conduc topul celor mai bogati sefi de stat in 2017.

10. Printul Albert al II-lea, Monaco - 2 miliarde $

Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi este al doilea cel mai bogat membru al unei familii regale din Europa. Acesta detine actiuni in cadrul industriilor de cazino si de divertisment din Monaco, precum si proprietati imobiliare considerabile atat in tara sa de origine, cat si in Franta.

9. Sebastian Pinera, presedintele statului Chile - 2,4 miliarde $

Sebastian Pinera, presedintele Chile, are o avere in valoare de 2,4 miliarde de dolari. Este proprietarul postului local de televiziune Chilevision si poate ca aceasta pozitie l-a ajutat sa fie ales ca predinte in 2010. A popularizat foarte mult utilizarea cartilor de credit in Chile si aparent detine 27% din LAN Airlines, din 1994.

8. Mohammed al VI-lea, presedintele Marocului - 2,5 miliarde $

Cu o avere de 2,5 miliarde de dolari, regele Marocului ocupa locul 8 in topul "Cei mai bogati presedinti din lume".

Acesta a ajuns in pozitia de lider in 1999, cand tatal sau a murit. Cand a devenit regele Marocului a promis ca va combate saracia si coruptia din tara sa, reducerea somajului si imbunatatirea statutului drepturilor omului. Este actionar majoritar al Grupului ONA, care activeaza in diferite domenii, cum ar fi mineritul sau comertul cu amanuntul.

7. Bin Khalifa Al Hamad Thani, emirul Qatar - 2,5 miliarde $

Absolvent al Academiei Militare britanice Sandhurst, emirul din Qatar si-a indepartat tatal de la putere organizand o lovitura de stat in 1995. A lansat fondul de investitii Qatar prin care a investit peste 100 miliarde de $ in sport (Paris Saint Germain), industria auto (Volkswagen sau Siemens), magazine de lux (Harrods) sau constructii impresionante precum The Shard in Londra. Cunoscut pentru excentritatile sale, emirul din Qatar detine si 10% din Credit Suisse, una dintre cele mai importan ...citeste mai departe despre "Top 10 cei mai bogati presedinti sau sefi de stat din lume" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#cei mai bogati presedinti, #top bogati , #Stiri Finantare