Tranzactie importanta pentru Bitdefender. O treime din actiuni, preluate de Vitruvian Partners

Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 14:10
1118 citiri
Tranzactie importanta pentru Bitdefender. O treime din actiuni, preluate de Vitruvian Partners
Foto: Arhiva Facebook/Bitdefender

Bitdefender, cel mai mare producator roman de software, a anuntat vineri ca fondul de investitii Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare actionar al companiei, odata cu achizitia pachetului minoritar de aproximativ 30%, detinut de fondul de investitii Axxess Capital, tranzactie care stabileste valoarea Bitdefender la peste 600 de milioane de dolari.

"Bitdefender va fructifica noul parteneriat cu Vitruvian Partners pentru a-si intari pozitia de lider atat in piata de solutii de securitate pentru companii, cat si in cea pentru utilizatori individuali. Bitdefender si-a extins amprenta internationala in ultimii ani prin stabilirea unui nou sediu enterprise in Santa Clara, California, pe langa cel din Bucuresti", arata comunicatul.

Astfel, peste 40% din vanzarile companiei provin de pe piata nord-americana, una dintre regiunile cu cele mai mari cresteri la nivel global.

Bitdefender are 1.300 de angajati in noua tari, care deservesc clienti din peste 150 de piete si o retea de circa 7.000 de parteneri revanzatori.

"Tranzactia demonstreaza cresterea si scalarea rapida a businessului nostru, dat fiind ca suntem evaluati acum la peste 600 de milioane de dolari. Experienta ampla a Vitruvian in dezvoltarea companiilor de tehnologie sustine strategia noastra de crestere si, in special, investitiile semnificative in constructia ofertei de solutii pentru companii si a prezentei din Statele Unite ale Americii. Vom continua sa operam cu baze financiare solide, ceea ce ne va permite sa ne extindem si sa diversificam portofoliul de produse ca sa ne protejam mai bine clientii si sa fim mereu cu un pas inaintea atacatorilor", spune Florin Talpes, direcor general si cofondator al Bitdefender.

Cofondatorii Bitdefender, Mariuca si Florin Talpes, vor continua sa detina pachetul majoritar din Bitdefender. Un grup de investitori privati mai detin o participatie minoritara din companie.

"Realizarile Bitdefender sunt pe aceeasi linie cu ceea ce cautam pentru noi investitii si sunt sprijinite de o echipa exceptionala de management care prezinta oportunitate importanta de a crea valoare strategica. Suntem nerabdatori sa fim alaturi de Florin Talpes si de echipa lui in drumul spre un nou nivel al inovatiilor si expansiunii Bitdefender", a declarat Stephen Byrne, partener la Vitruvian Partners.

La randul sau, Horia Manda, reprezentant al Axxess Capital, spune ca Bitdefender se va transforma intr-un furnizor de solutii de securitate de top, utilizat de oam ...citeste mai departe despre "Tranzactie importanta pentru Bitdefender. O treime din actiuni, preluate de Vitruvian Partners" pe Ziare.com

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#Bitdefender tranzactie Vitruvian Partners , #Stiri Finantare