BEI ar putea acorda Romaniei credite de aproape un milion de euro in 2013

Luni, 11 Martie 2013, ora 18:25
2735 citiri
BEI ar putea acorda Romaniei credite de aproape un milion de euro in 2013

Banca Europeana de Investitii ar putea acorda Romaniei, in acest an, credite cuprinse intre 700 si 900 de milioane de euro, a declarat luni presedintele BEI, Werner Hoyer, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, de la Palatul Victoria.

"Ideea mea este ca nu ar trebui sa fim prea putin ambitiosi. Cred ca intre 700 si 900 de milioane de euro este un spectru larg al potentialelor activitati din acest an. Practic dublu", a spus Werner Hoyer, facand referire la faptul ca anul trecut BEI a imprumutat 335 de milioane de euro Romaniei.

El a mai precizat ca suma este greu de estimat in cifre exacte, dar a adaugat ca BEI este dispusa sa depaseasca in mod apreciabil valoarea creditelor de anul trecut.

Potrivit acestuia, Romania este o tara foarte activ implicata in rezolvarea problemelor legate de buget. El a mentionat ca in cazurile in care cofinantarea este dificila, BEI se poate implica, poate oferi ajutor.

Werner Hoyer a explicat ca masura in care va fi posibila solutionarea problemelor legate de cofinantare, inclusiv prin ajutorul BEI, va afecta mult volumul creditelor acordate Romaniei.

"Stim doar ca suntem gata sa facem considerabil mai mult fata de cat s-a facut anul trecut, iar si aceasta a fost destul de mult", a mai spus Werner Hoyer.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#credite BEI 2013, #finantare BEI Romania 2013, #cofinantare BEI Romania , #Surse finantare