Adamescu vrea sa umble la salariile noilor administratori Flamingo

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 17:01
1700 citiri
Adamescu vrea sa umble la salariile noilor administratori Flamingo

Noul sef de la Flamingo, Alexander Adamescu, propune ca viitorii administratori ai companiei, care urmeaza sa fie alesi in adunarea generala a actionarilor din 4 noiembrie sa nu fie remunerati, in vederea reducerii cheltuielilor, au declarat, pentru NewsIn, surse din conducerea Flamingo.

"Nu este un moment in care consiliul de administratie sa traiasca bine, adica poate sa lucreze si fara bani, pentru a reduce costurile", au spus sursele citate.

O decizie in acest sens va fi luata de actionari in 4 noiembrie, in cadrul unei adunari generale, care va lua in discutie si reducerea mandatului consiliului de administratie la trei ani.

Tot atunci, actionarii Flamingo isi vor alege noi membrii in consiliul de administratie, dupa ce Alexander Adamescu a preluat functia de presedinte CA.

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, actionar al Flamingo International prin intermediul Nova Trade si Astra, a preluat in 16 septembrie postul de presedinte al consiliului de administratie al retailerului de electronice, electrocasnice si IT&C, dupa ce Dragos Simion a renuntat la functie.

Potrivit companiei, numirea lui Alexander Adamescu ca presedinte al CA nu face decat sa reconfirme sustinerea si interesul pe care grupul controlat de famila Adamescu, The Nova Group, il are pentru Flamingo International.

Compania detine suportul majoritatii actionarilor, iar bancile partenere au confirmat interesul pentru finantarea suplimentara a companiei.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni.

De asemenea, Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12% din capital, iar Flanco Holding are sub 5% din actiunile companiei.

De asemenea, luna trecuta, fondul de investitii QVT si-a vandut aproape in intregime participatia de 22% firmei Midfair Management Services, care are sediul in magazinul Unirea, detinut de familia Adamescu.

In urma acestei tranzactii, CNVM trebuie sa verifice daca firma Midfair este controlata de familia Adamescu sau actioneaza concertat cu reprezentantii acesteia.

Daca se dovedeste ca firma este controlata de Adamescu, omul de afaceri este obligat sa faca oferta publica de preluare la Flamingo, intrucat ar detine concertat aproape 40% din actiuni. 

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#administratori, # flamingo, # actionari, # cheltuieli, # adamescu , #stiri Flamingo