Afacerile Flamingo International au scazut, in S1 2009, cu 50%, la 190 milioane lei

Marti, 18 August 2009, ora 13:43
1568 citiri
Afacerile Flamingo International au scazut, in S1 2009, cu 50%, la 190 milioane lei

Retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C Flamingo International a inregistrat in S1 2009 o cifra de afaceri de 190 milioane lei, in scadere cu 50% fata de S1 2008, iar pentru a doua jumatate a acestui an estimeaza un business de 260 milioane lei, a comunicat, marti, compania, potrivit NewsIn.

"In cea de-a doua jumatate a anului 2009 ne asteptam la o cifra de afaceri de 260 milioane lei si un EDITDA (profitul inainte de plata dobanzilor, impozitelor, includerea deprecierii si a amortizarii - n.r.) pozitiv. Primele modificari vizibile ale cifrei de afaceri s-a resimtit in luna iulie, cand Flamingo a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 30 de procente fata de lunile precedente", a declarat directorul executiv general al Flamingo, Stefan Treiber.

Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania din 1994, fiind axat pe comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice.

Principalii sai competitori sunt Altex Romania si Domo Retail.

Si vanzarile retailerului de electronice, electrocasnice si IT&C Altex Romania au scazut in primul semestru din 2009 cu 50% fata de perioada similara din 2008, pana la 83 milioane euro.

Domo nu si-a anuntat pana in prezent rezultatele financiare aferente primului semestru din acest an, compania inregistrand anul trecut afaceri de circa 200 milioane euro, cu 4% mai mari decat in anul precent.

Potrivit unui studiu al companiei de cercetare GFK dat publicitatii marti, sectorul IT din Romania a avut o scadere accentuata de 59,2% in al doilea trimestru al anului, comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, atingand valoarea de 87 milioane de euro.

Acest fapt a fost cauzat de o importanta scadere in volum si, partial, de scaderea pretului mediu, in special pentru laptop-uri, luand in considerare faptul ca a crescut cota de netbook-uri in cadrul laptop-urilor si ca pretul lor este semnificativ mai mic decat cel al notebook-urilor traditionale. Cele mai afectate de criza au fost calculatoarele desktop si monitoarele.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#afaceri, # flamingo, # competitori, # vanzari, # scadere, # it , #stiri Flamingo