Asesoft, amendata cu 775.000 euro

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 11:47
1360 citiri
Asesoft, amendata cu 775.000 euro

Consiliul Concurentei a sanctionat Asesoft Distribution cu 3,18 mil. lei (circa 775.000 euro) pentru punerea in practica a concentrarii economice realizate prin preluarea distributiei produselor IT de la Flamingo International inainte de obtinerea autorizarii din partea autoritatii de concurenta, potrivit NewsIn.

In urma finalizarii investigatiei declansate in anul 2009, Consiliul Concurentei a constatat ca Asesoft Distribution SRL a pus in aplicare tranzactia prin care a preluat distributia a produselor IT de la Flamingo International SA, inainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal.

"Companiile au obligatia de a nu implementa o concentrare economica inainte de notificarea si autorizarea acesteia de catre Consiliul Concurentei.

Nerespectarea acestei obligatii reprezinta o incalcare a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Punerea in aplicare a unei concentrari economice inseamna exercitarea controlului asupra activitatii achizitionate prin adoptarea unor masuri cum sunt: incheierea de contracte cu terti (distribuitori si furnizori), precum si colaborarea efectiva cu acestia.

Conform prevederilor Legii Concurentei este interzisa punerea in aplicare a unei operatiuni de concentrare economica pana la emiterea unei decizii de catre Consiliul Concurentei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Asesoft, #tranzactie, #produse IT, #Flamingo, #amenda, #consiliul concurentei , #stiri Flamingo