Flamingo a vandut cu 20% mai multe notebook-uri in intervalul iulie-august

Marti, 25 Septembrie 2007, ora 13:01
1065 citiri

Vanzarile de notebook-uri ale Flamingo International au crescut cu 20 la suta in perioada iulie-august 2007, se arata intr-un comunicat al companiei. Pe fondul cresterii cererii pentru computere portabile, dar si al apropierii sezonului de varf, Flamingo mizeaza pe o dublare a vanzarilor pe acest segment de produse.

Flamingo International are in portofoliul sau de produse notebook-uri precum Sony Vaio, Acer, Fujitsu Siemens, Toshiba, Dell, HP si MSI, si a inregistrat in vara lui 2007 o triplare a vanzarilor acestora, fata de perioada similara a anului trecut.

Cu o gama completa de notebook-uri, precum , Grupul Flamingo International a inregistrat o triplare a vanzarilor pe acest segment, in vara lui 2007, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"In ultima perioada s-a observat o cerere tot mai mare pentru notebook-uri, fenomen influentat in mare masura si de scaderea preturilor pentru laptopuri, precum si de schimbarea preferintelor consumatorilor. O contributie semnificativa in evolutia spectaculoasa a vanzarilor de notebook-uri din ultimele doua luni a avut-o si parteneriatul strategic incheiat cu Sony, pentru distribuirea brandului Sony Vaio in exclusivitate. Rezultatele foarte bune inregistrate pana acum ne determina sa estimam o dublare a vanzarilor pe acest segment de produse, pana la sfarsitul acestui an" declara, in comunicat, Jiri Rizek, CEO al Flamingo International.

Potrivit unui studiu IDC, anul trecut s-au vandut in Romania 140.000 de calculatoare portabile, in crestere cu 56 la suta mai multe decat in 2005. Studiul mai spune ca, in al doilea trimestru al anului 2007, vanzarile pe segmentul de notebook-uri au crescut cu 120 la suta.

Grupul Flamingo International activeaza pe piata romaneasca din 1994, avand ca principal obiect de activitate comertul cu produse IT&C, electronice si electrocasnice. In acest moment, compania este al doilea mare jucator de pe aceasta piata.

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.