Flamingo International va investi 10 milioane de euro in dezvoltare liniei de business

Marti, 23 Octombrie 2007, ora 16:01
901 citiri
Flamingo International va investi 10 milioane de euro in dezvoltare liniei de business

Flamingo International a anuntat vanzarea a patru proprietati imobiliare ale grupului - o locatie in Bucuresti si alte trei in Iasi, Bacau si Brasov - tranzactia ridicandu-se la peste 10 milioane euro. Aceasta tranzactie confirma strategia grupului anuntata la inceputul acestui an, aceea de a se concentra asupra liniei principale de business, retailul electronic.

Vanzarea proprietatilor imobiliare a fost anuntata de catre grup inca din luna iunie a acestui an iar suma obtinuta in urma tranzactiei va fi folosita pentru dezvoltarea conceptului Flanco World, prin deschiderea a inca 7 magazine cu suprafata mare de vanzare pana la finalul acestui an si prin inchiderea si vanzarea catorva magazine mici si neprofitabile, care nu puteau aduce beneficii viitoarei structuri de retail si consolidarii grupului. Pe langa extinderea retelei Flanco World, strategia companiei va implica si consolidarea grupului si sustinerea activitatii de retail din perioada de varf cuprinsa intre lunile Noiembrie si Decembrie, prin suplimentarea semnificativa a stocului de produse.

"Vom folosi cei peste 10 milioane euro, obtinuti in urma acestei tranzactii, pentru a sustine dezvoltarea afacerilor de anul acesta, prin deschiderea a 7 noi magazine Flanco World pana la finalul anului si prin imbunatatirea cash-flow-ului in scopul atingerii unui varf al vanzarilor in perioada urmatoare. Asa cum am mai declarat, vanzarea proprietatilor imobiliare se afla in deplina concordanta cu strategia noastra de a ne concentra asupra liniei principale de business, retailul electronic. Ne asteptam ca dezvoltarea retelei de magazine Flanco World pana la finalul acestui an sa contribuie la succesul sezonului de vanzari din aceasta iarna," a declarat Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

Tranzactia derulata de catre Flamingo International si Nepi Bucharest One SRL vine dupa ce grupul a estimat o crestere a profitabilitatatii pentru finalul acestui an, asteptand o cifra de afaceri in valoare de 161,2 milioane euro, cu 5% mai mult decat rezultatele raportate la finalul lui 2006 si un profit net de 520.000 euro.


<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...