Flamingo lanseaza in 3 decembrie emisiunea de obligatiuni convertibile

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 17:11
1195 citiri
Flamingo lanseaza in 3 decembrie emisiunea de obligatiuni convertibile

Retailerul de electrocasnice Flamingo International (FLA) va derula in perioada 3 decembrie 2009 - 12 ianuarie 2010 un proces de recapitalizare, prin lansarea unei emisiuni de obligatiuni convertibile, in valoare de 7 milioane de euro, dupa ce a primit avizul CNVM, conform NewsIn.

"Recapitalizarea companiei, coroborata cu restructurarea datoriei catre furnizori, proprietarii de spatii comerciale si banci, reprezinta modalitatea de iesire din criza, aprobarea de catre CNVM a emisiunii de obligatiuni aducand Flamingo cu un pas mai aproape de finalizarea acestui plan", se arata intr-un comunicat transmis luni.

Potrivit companiei, proiectul emisiunii de obligatiuni a fost demarat in vara acestui an, dar a fost intarziat cu mai mult de trei luni din cauza grevei magistratilor si a unei actiuni in instanta initiata de un fost actionar al companiei, fondul QVT.

Flamingo va emite obligatiuni de 29 milioane lei (aproape 7 milioane euro), cu scadenta la cinci ani. Rata anuala nominala a dobanzii pentru obligatiunile convertite in actiuni va fi de 37,97%, iar cea pentru obligatiunile neconvertite de 10%, in conditiile in care dobanda se capitalizeaza si se calculeaza anual.

Atragerea de capital suplimentar se va realiza in doua etape: in prima faza, actionarii deja existenti vor putea cumpara obligatiuni proportional cu detinerea actuala, iar obligatiunile nesubscrise in prima etapa vor fi oferite spre subscriere investitorilor noi, printr-un plasament privat.

Conform reprezentantilor Flamingo, aceasta intarzieriere a avut ca efect nu doar decalarea demararii emisiunii de obligatiuni, dar si crearea unei stari de nervozitate in randul anumitor furnizori, care au recurs la actiuni de constrangere.

In urmatoarele doua luni, dupa finalizarea finantarii, Flamingo International va discuta termenii colaborarii viitoare cu toti furnizorii importanti, urmand ca retailerul sa lucreze prioritar cu cei care si-au mentinut sprijinul pentru companie in pofida situatiei dificile traversate de aceasta.

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#flamingo, #obligatiuni, #cnvm , #stiri Flamingo