Flamingo semneaza un acord de principiu cu ING

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 10:04
1171 citiri
Flamingo semneaza un acord de principiu cu ING

Retailerul de produse electronice Flamingo International (FLA) a semnat un acord de principiu cu sucursala din Bucuresti a ING Bank, in vederea restructurarii datoriei, acesta fiind primul pas din planul de restructurare financiara, potrivit unui comunicat transmis luni de companie, informeaza NewsIn.

Astfel, cele doua companii au agreat liniile directoare ale restructurarii unui contract din anul 2001 in baza caruia Flamingo beneficiaza in prezent de o linie de finantare de aproximativ 17,5 milioane euro, urmand ca elementele de detaliu si implementarea concreta a restructurarii sa fie agreate in perioada imediat urmatoare.

"Acordul cu ING reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi in depasirea crizei actuale. Succesul viitor al companiei depinde in foarte mare masura de contributia tuturor partenerilor de business, banci, furnizori sau proprietari de spatii comerciale.

Avem in acest moment solutia depasirii crizei, dar realizarea acestui lucru reprezinta un efort comun al tuturor partilor implicate, care trebuie sa inteleaga ca numai printr-o abordare de tip win-win, marcata de concesii uneori semnificative din ambele parti, putem iesi castigatori din aceasta perioada dificila", au declarat reprezentantii Flamingo.

Actionarii Flamingo International au aprobat la mijlocul lunii august planul de recapitalizare suplimentara printr-o emisiune de obligatiuni de 29 milioane lei (6,8 milioane euro), necesara pentru sustinerea activitatii in actualul context economic.

In aceeasi adunare generala, actionarii au respins propunerea actionarului QVT Fund de dizolvare a companiei.

"Avem un plan in derulare pe toate directiile. Un rol esential alaturi de actionari si banci il joaca furnizorii de produse si proprietarii de spatii comerciale, care trebuie sa sustina planul de redresare a companiei propus de management si acceptat astazi de catre actionari", spunea directorul general al Flamingo International, Stefan Treiber.

Totodata, reprezentantii companiei mentionau in august ca sunt in discutii avansate si cu bancile partenere pentru a extinde liniile actuale de finantare a capitalului de lucru.

Retailerul de produse electronice Flamingo International si-a adancit puternic pierderile in primele sase luni din acest an, la 22,19 milioane lei (5,25 milioane euro), in conditiile in care afacerile s-au comprimat cu 24% fata de perioada similara din 2008.

In semestrul I din 2008, compania raportase o pierdere de 1,88 milioane lei.

Cifra de afaceri a Flamingo a ajuns la 369,14 milioane lei (87,27 milioane euro), in primele sase luni din 2009, cu 24% mai mica decat cea raportata in aceeasi perioada din 2008, de 482,58 milioane lei.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni.

De asemenea, Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12% din capital, iar Flanco Holding are sub 5% din actiunile companiei.

De asemenea, luna trecuta, fondul de investitii QVT si-a vandut aproape in intregime participatia de 22% firmei Midfair Management Services, care are sediul in magazinul Unirea, detinut de familia Adamescu.

In urma acestei tranzactii, CNVM trebuie sa verifice daca firma Midfair este controlata de familia Adamescu sau actioneaza concertat cu reprezentantii acesteia.

Daca se dovedeste ca firma este controlata de Adamescu, omul de afaceri este obligat sa faca oferta publica de preluare la Flamingo, intrucat ar detine concertat aproape 40% din actiuni.

 

#flamingo, # acord, # ing, # redresare, # recapitalizare , # obligatiuni , #stiri Flamingo