Retailerii de electrocasnice abia il asteapta pe Mos Craciun

Miercuri, 19 August 2009, ora 09:04
1397 citiri
Retailerii de electrocasnice abia il asteapta pe Mos Craciun

Scaderea cu 40% a vanzarilor de bunuri de folosinta indelungata ar fi fost si mai mare fara programul Rabla pentru frigidere si masini de spalat.

Vanzarile de produse electronice si electrocasnice din Romania s-au prabusit in primele sase luni pana la aproape jumatate din valoarea de anul trecut. In jumatate de an, romanii au cheltuit 664 de milioane de euro pe astfel de produse, cu 40% mai putin decat in perioada similara a anului trecut, conform unui studiu al companiei de cercetare de piata Gfk.

Sperantele vanzatorilor se leaga de perioada sarbatorilor de iarna, respectiv de goana dupa cadouri, si de efectele, destul de bune, ale unor promotii asemanatoare cu Programul Rabla, respectiv reduceri pentru cei care cumpara un produs nou aducandu-l si pe cel vechi.

Printre cei care spera in revenirea vanzarilor anul acesta se numara si Flamingo International, care s-a confruntat in primele sase luni cu o scadere de 45% a vanzarilor. "Pentru cea de-a doua jumatate a acestui an, ne asteptam la vanzari de 260 de milioane de lei.

Primele semne pozitive s-au vazut in iulie si august cand am inregistrat o crestere de 30% comparativ cu luna precedenta, de doua ori mai mare decat evolutia pietei", a declarat Stefan Treiber, CEO Flamingo. "In mare masura ne bazam pe sfarsitul anului, cand e sezonul de varf si avem toate premisele sa trecem pe plus", a adaugat Dragos Simion, membru in Consiliul de Administratie al companiei.

Programul Rabla, mai eficient la frigidere

O scadere importanta s-a observat si pe segmentul electrocasnicelor mari, unde fata de trimestrul doi al anului trecut, anul acesta s-au inregistrat vanzari mai mici cu 38%.

Totusi, daca in primele trei luni ale acestui an au fost vandute produse in valoare de 66 milioane de euro, in cel de-al doilea trimestru, vanzarile au crescut la 79 milioane de euro si asta din cauza programului de buy-back care a incetinit cresterea negativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#electrocasnice , #program, #vanzari , #stiri Flamingo