Un pachet de 21,96% din Flamingo a fost transferat luni la Bursa

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 17:00
1504 citiri
Un pachet de 21,96% din Flamingo a fost transferat luni la Bursa

Un pachet de actiuni Flamingo International (FLA), reprezentand 21,96% din capitalul companiei, a fost transferat in a doua jumatate a sedintei Bursei de Valori Bucuresti, pentru suma de 5,13 milioane lei (1,2 milioane euro), potrivit informatiilor de pe site-ul operatorului de piata, precizeaza NewsIn.

Pachetul de 171,1 milioane actiuni Flamingo este identic cu cel detinut de fondul american de investitii QVT Fund, fiind transferat prin intermediul unei tranzactii negociate (deal), la un pret de 0,03 lei/unitate, egal cu cotatia din piata, stabilita la finalul saptamanii trecute. La ultima raportare, QVT detinea 21,96% din actiunile Flamingo.

La inceputul lunii, QVT Fund a cerut in instanta anularea deciziilor luate in adunarea generala a Flamingo International din 17 august, in cadrul careia actionarii au respins propunerea fondului de dizolvare a companiei si au aprobat planul de recapitalizare printr-o emisiune de obligatiuni.

Contactati de NewsIn, reprezentantii Flamingo precizau ca nu au nimic de comentat in urma cererii depuse in instanta de QVT Fund, sustinand ca, in conditiile in care 80% din actionari au votat in favoarea conducerii, un tribunal nu poate sa anuleze deciziile luate in AGA.

Fondul american de investitii QVT, unul din cei mai mari actionari ai Flamingo International (FLA), introdusese pe ordinea de zi a adunarii generale din 17 august propunerea de dizolvare a companiei, dar conducerea Flamingo considera solicitarea nejustificata si rau intentionata.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni. De asemenea, Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12%.

Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania din 1994, fiind axat pe comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice.

Flamingo International (FLA) are in prezent un capital social de 77,91 milioane lei, divizat in 779,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Compania are o valoare de piata de 23,37 milioane lei (5,5 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,03 lei, stabilita in sedinta bursiera de vineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actionar, #actiuni, #flamingo, #tranzactie , #stiri Flamingo