Vezi care sunt cele mai bune destinatii din lume pentru birdwatching

Duminica, 19 Iunie 2011, ora 11:05
2151 citiri
Vezi care sunt cele mai bune destinatii din lume pentru birdwatching

Birdwatchingul este o nisa turistica din ce in ce mai cunoscuta si mai apreciata, mai ales ca pe glob exista nu mai putin de 10.000 de specii de pasari, pentru care va trebui sa strabati lumea in lung si in lat. Ca sa obtii cele mai frumoase poze, nu trebuie insa sa te aventurezi prea departe, ci doar sa urmaresti selectia de locatii alese de lonelyplanet.com.

Papua Noua Guineea

Multumita arhipelagului izolat si neatins de aglomeratia turistica, habitatul multor specii de pasari a ramas intact. Vedetele acestui climat sunt pasarile paradis, grupate de specialisti in 40 de specii, toate diferite si individuale.

Cu nuante straluctioare si pene viu colorate, se antreneaza una pe alta in ritualuri complicate, o bucurie pentru privitori.

O alta pasare extraordinara pe care o poti intalni in Papua Noua Guinee este cazuarul, un fel de strut, de mari dimensiuni, care nu zboara.

Pe cap are “o casca”, menita sa il ajute sa se deplaseze prin jungla deasa. Una dintre ghearele de la picioar este foarte ascutita, dandu-i un renume usor exagerat, de “cea mai periculoasa pasare”.

Parcul National Kruger

Parcul National Kruger, din Africa de Sud este mai degraba cunoscut pentru animalele salbatice pe care le poti intalni aici decat pentru pasari.

Cu toate acestea, parcul este renumit printre ornitologi drept locul unde exista “cele sase pasari mari”. Cu alte cuvinte, o provocare irezistibila pentru pasionati.

Aici poti vedea dropia kori, vulturul auriu sau bufnita pescar. Toate sunt mari si impresionante, desi nu se numara printre cele mai frumoase exemplare din lume. In schimb, dimensiunea mare le face usor de reperat.

La fel de usor de vazut sunt si strutii, trecand prin savana, cu penajul lucios si cu irizatii stralucitoare, ca niste bijuterii albastre, atarnate in pene. Regiunea de langa Raul Luvuvhu se afla printre cele mai potrivite pentru birdwatching.

Valea Rift, din Kenya

Cu siguranta ca imaginea ti se va parea familiara. A fost inclusa in mai multe pelicule, printre care “Out of Africa. Este vorba despre un stol de pasari flamingo, asezate in jurul unui lac. Imaginea nu se compara cu observarea lor pe viu, unde micile detalii ale penelor fac diferenta si iti ofera o amintire de neuitat.

De aproape, elegantele pasari devin chiar comice, in tentativa lor de cucerire a parteneri, intr-un ritual de imperechere.

Lacul despre care aminteste lonelyplanet.com este Lacul Nakuru, din Kenya, insa din pacate, din motive inca necunoscute, numarul de pasari flamingo care se intorc aici, scade in fiecare an.

Lacul se afla la o distanta de aproximativ doi kilometri sud de centrul localitatii Nakuru. Chiar la intrarea in perimetrul lacului a fost amenajat un parc pentru camping.

Pantanal, Brazilia

O destinatie importanta pentru turistii amatori de birdwatching este Pantanal, regiune care adaposteste mai multe specii de pasari decat exista in toata America de Nord. Climatul umed le asigura supravietuirea si vei fi uimit sa vezi stoluri formate din mii de exemplare.

Cea mai mare pasare din Brazilia traieste in Pantanal si este asemanatoare cu un strut, de mai mici dimensiuni. La polul opus se afla mai multe specii de colibri. Micute, frumos colorate cu penajul stralucitor, pot fi vazute peste tot.

Zboara incredibil de repede, aproape la fel de repede ca o insecta si pot chiar zbura inapoi. Din orasele Cuiaba, Corumba sau Campo Grande se organizeaza tururi cu ghid pentru pasionatii de ornitologie.

Peninsula Otago

Peninsula Otago, una dintre cele mai salbatice regiuni din Noua Zeelanda a devenit rapid una dintre preferatele turistilor amatori de birdwatching. In Taiaroa Head se pot vedea albatrosii regali, un adevarat spectol pentru privitor, in conditiile in care exista exemplare cu o circumferinta a aripilor de peste 3 metri.

Cand se grabesc catre sol, aceste minunate pasari seamana foarte mult cu o escadrila de avioane, puncteaza lonelyplanet.com.

Pe Insula Stewart pot fi admirate iubitele pasari-simbol al provinciei, foarte timide, totusi: kiwi, o “minge pufoasa maro”.

Tot pe aceasta insula mai pot fi vazute de asemenea, una dintre cele mai rare specii de pinguini din lume, pe cale de disparitie: pinguinul cu ochi galben. Denumirea a fost aleasa datorita penajului galben din jurul ochilor.

Centrul dedicat Albatrosului Regal din Taiaroa Head este deschis zilnic si ofera excursii si ghizi. Ai ocazia sa studiezi chiar o colonie de albatrosi, dar va trebui sa faci rezervare din timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#destinatii birdwatching, #turisti, #vacanta , #stiri Flamingo