Georgescu: Guvernul va incasa 375 milioane de euro din vanzarea Electrica Muntenia Sud catre Enel

Marti, 31 Iulie 2012, ora 17:11
2006 citiri
Georgescu: Guvernul va incasa 375 milioane de euro din vanzarea Electrica Muntenia Sud catre Enel

Guvernul a aprobat vanzarea catre Enel a 13,7% din actiunile detinute de stat la Electrica Muntenia Sud. Din acesta tranzactie se vor incasa 375 milioane de euro la bugetul de stat, a anuntat, marti, ministrul de Finante, Florin Georgescu, la sfarsitul sedintei de Guvern.

"Guvernul a aprobat exercitatea optiunii de vanzare conform contractului de vanzare din 2007 a 13,7% din Electrica Muntenia Sud catre Enel. Se vor incasa circa 375 milioane de euro care merg in buzunarele statului", a declarat Georgescu.

Pe langa acesta tranzactie, ministrul de Finante a anuntat un parteneriat public-privat, prin care statul va acorda un ajutor pe o perioada de 2 ani companiilor care angajeaza cel putin 200 de oameni si care ii pastreaza pe o perioada de 5 ani.

"Suma totala alocata din bugetul de stat este de 100 milioane de euro pentru companii din industria prelucratoare cu exceptia bauturilor si tutunului, agenti economici care activeaza in energie, electrica, energie termica, telecomunicatii, activitati informatice, de cercetare si dezvoltare, a spus ministrul de Finante.

Propunererea de modificare se refera la un ajutor acordat companiilor la plata salariilor pentru personalului calificat.

Pana in prezent, schema de ajutor era doar pentru activele fixe din mai multe domenii, inclusiv industrial, medical sau turistic.

Statul aloca 100 de milioane de lei pentru a ajuta companiile IT.

#vanzare actiuni Electrica, #sprijin angajati stat, #Guvern sprijin angajati , #stiri Florin Georgescu