Georgescu: Majorarea salariala din decembrie va fi de 7,5%

Joi, 10 Mai 2012, ora 09:59
1223 citiri
Georgescu: Majorarea salariala din decembrie va fi de 7,5%

A doua majorare salariala se va face in luna decembrie, atunci cand vor fi reintregite salariile bugetarilor, procentul fiind de 7,5%, a declarat ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu.

"In Ordonanta de Urgenta vom spune ca salariile se reintregesc cu 16%, cu 8% din iunie si cu 7,5% din decembrie, asta este cifra corecta. FMI-ul vorbea din punct de vedere fiscal, in sensul ca salariile vor fi incasate in luna urmatoare, in iulie si ianuarie. Ei vorbeau din punct de vedere fiscal, noi vorbim din punct de vedere economic si social, dar ambele viziuni sunt corecte si exacte", a spus Florin Georgescu.

Reintregirea salariilor in sectorul bugetar, prin acordarea celei de-a doua etape de majorare, cu opt procente, va fi posibila in ianuarie 2013, deoarece in prezent nu exista sume disponibile la buget, a declarat miercuri, intr-un interviu acordat Agerpres, seful misiunii Fondului Monetar International la Bucuresti, Jeffrey Franks.

"Ce am agreat cu Guvernul este ca acum nu exista sume de bani disponibile in 2012. Este posibil sa acorde acea crestere in decembrie si sa devina posibila in ianuarie 2013. Acum, desigur, daca situatia fiscala se schimba poate sa se intample mai tarziu sau mai devreme. Cred ca este spatiu limitat in buget, iar autoritatile trebuie sa astepte ca celelalte opt procente sa fie adaugate cand va exista spatiul necesar pentru asta", a spus seful misiunii FMI.

Reintregirea salariilor bugetarilor va avea loc in doua transe, pana la finalul anului 2012, precizeaza Guvernul, printr-un comunicat de presa transmis miercuri.

Prima transa, de 8%, va fi acordata incepand cu 1 iunie 2012, iar a doua etapa de majorare va fi cel mai tarziu in decembrie 2012, potrivit comunicatului.

"Acest angajament al Guvernului Romaniei se bazeaza pe negocierile purtate cu reprezentantii Fondului Monetar International, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale. Decizia Guvernului este una ferma si in conformitate cu negocierile purtate cu FMI", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Georgescu majorare salarii decembrie, #Georgescu majorare salarii , #stiri Florin Georgescu