Andrea Schaechter, noul sef al misiunii FMI in Romania

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 09:00
1774 citiri
Andrea Schaechter, noul sef al misiunii FMI in Romania

Seful urmatoarei misiuni FMI in Romania, Andrea Schaechter, si-a inceput cariera la institutia internationala in 1998, ca economist pentru Benin, iar ulterior a lucrat in mai multe departamente ale Fondului, inclusiv cel pentru Europa.

Schaechter a publicat articole despre finante publice, afaceri monetare si riscuri bancare, domenii in care a activat atat in ultimii ani la FMI, cat si intr-o perioada de doi ani la Directoratul General pentru Afaceri Economice si Financiare al Comisiei Europene.

Andrea Schaechter il inlocuieste pe Erik de Vrijer, care a preluat in vara anului trecut conducerea misiunilor FMI in Romania de la Jeffrey Franks.

Primul post ocupat de Schaechter in cadrul FMI a fost, in 1998, acela de economist pentru Benin la Departamentul pentru Africa al institutiei intenationale, se arata intr-un CV transmis de FMI.

Intre 1999 si 2003, ea a lucrat la Departamentul pentru piata de capital si politici monetare, asigurand consiliere pe probleme monetare si de curs de schimb. De asemenea, Schaechter a participat la o serie de misiuni pentru evaluarea sectorului financiar.

Incepand din 2004 si pana in 2007, Schaechter a trecut la Departamentul pentru Europa, ca economist pentru Ucraina.

Urmatorii doi ani, 2007-2009, Schaechter a lucrat la divizia pentru finante publice din cadrul Directoratului General pentru Afaceri Economice si Financiare al Comisiei Europene, contribuind la realizarea Raportului Finantelor Publice si dezvoltarea cadrului de guvernanta fiscala al UE.

Ulterior, expertul FMI a facut parte din Departamentul de Afaceri Fiscale al Fondului, unde a participat la elaborarea publicatiei Fiscal Monitor, una dintre cele mai importante ale FMI, precum si la alte proiecte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Andrea Schaechter FMI, #misiune FMI Romania, #reprezentant FMI Romania , #Acord FMI