Antonescu: FMI se insala, CAS se putea reduce si acum

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 14:00
1423 citiri
Antonescu: FMI se insala, CAS se putea reduce si acum

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marti ca FMI se insala sustinand ca reducerea CAS nu era posibila in acest an.

"Gresesc (...). Se insala. CAS se putea reduce si de acum, dar, intr-adevar, este preferabil din semestrul II cu 5%, decat cu 3%", a declarat Antonescu, inainte de sedinta Biroului Politic National al PNL care se desfasoara la Palatul Parlamentului.

In ceea ce priveste faptul ca FMI a aratat ca reducerea CAS nu este prinsa in proiectia bugetara pe 2014, liderul PNL a spus ca nu cunoaste aceste detalii.

"Eu am comentat aseara lucrurile pe care le-au adus la cunostinta opiniei publice primul-ministru, ministrul Finantelor. Nu este vorba de proiectia bugetara, ci este vorba de scrisoarea de intentie, despre asta s-a vorbit, acolo este mentionat acest lucru", a precizat Antonescu, adaugand ca ar putea sa dea mai multe detalii la sfarsitul sedintei BPN.

Reducerea cotelor de contributii de asigurari sociale constituie o cale de a sprijini piata muncii, dar la acest moment era prea devreme, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, seful Misiunii Fondului Monetar International, Andrea Schaechter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Antonescu acord FMI, #reducere CAS FMI, #reducere CAS Antonescu, #reducere contributie asigurari sociale , #Acord FMI