Transgaz: Listare in septembrie, management privat pana la sfarsitul anului

Sambata, 11 August 2012, ora 13:21
2588 citiri
Transgaz: Listare in septembrie, management privat pana la sfarsitul anului

Transgaz va fi listata pe bursa in luna septembrie, alaturi de complexurile energetice Oltenia si Hunedoara. Managerii privati pentru Transgaz si Transelectrica, insa, vor fi selectati pana la sfarsitul anului.

Declaratia apartine ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, si a fost facuta la inceputul discutiilor cu reprezentantii FMI.

Potrivit acestuia, termenele pentru privatizari si listari au fost decalate dupa ce, anterior, se stabiliera termene nerealiste, scrie Agerpres.

Chitoiu a confirmat ca lansarea pe bursa a Transgaz este prevazuta acum pentru luna septembrie, odata cu listarea actiunilor majoritare la complexul energetic Oltenia si Hunedoara.

Conform angajamentului initial, statul roman trebuia sa organizeze o oferta publica pentru vanzarea unui pachet de 15% din actiunile Transgaz pana la sfarsitul lunii iunie 2012.

In plus, acesta a mai anuntat un termen de listare: inceputul anului viitor, pentru Electrica Distributie si Electrica Furnizare.

Pentru electrica Furnizare noul management va fi numit la sfarsitul acestei luni, urmand ca la sfarsitul lui septembrie sa fie numit managerul general privat.

"Pentru Transgaz si Transelectrica, avem manageri privati pana la sfarsitul acestui an, iar la Hidroelectrica vom avea si management privat, si listare. Sper ca Hidroelectrica sa iasa din insolventa la sfarsitul lunii septembrie", a declarat Daniel Chitoiu.

Declaratia privind listarea la Bursa a Transgaz vine ca o confirmare a declaratiilor facute de ministrul de Finante, Florin Georgescu, la mijlocul acestei saptamani.

Tot atunci, el anunta ca reprezentantii guvernului nu au discutat cu membrii delegatiei FMI, CE si BM despre propunerile legislative pe care doresc sa le implementeze incepand cu 2013, aceste subiecte urmand sa fie abordate in timpul urmatoarei vizite la Bucuresti.

Hidroelectrica: Consumatorii industriali sa migreze pe piata concurentiala

Florin Georgescu: Listarea Transgaz, programata in septembrie

FMI s-a plans de intarzierea privatizarii la TAROM si CFR Marfa

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#listare transgaz, #listare complexuri energetice, #management privat companii Romania, #listare bursa companii stat , #Acord FMI