De ce ne refuza FMI scaderea TVA la alimente

Miercuri, 15 August 2012, ora 09:39
1578 citiri
De ce ne refuza FMI scaderea TVA la alimente

O decizie mult asteptata de jucatorii din industria alimentara, care i-au prezentat numeroase avantaje, inclusiv capacitatea de a determina scaderea preturilor, reducerea taxei pe valoare adaugata la alimente, nu este agreata, momentan, de partenerii internationali ai Romaniei, care invoca riscul depasirii tintei de deficit.

Astfel, reprezantantii Fondului Monetar International, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale au respins scaderea TVA la 9% pentru alimentele de baza, in cadrul discutiilor cu membrii Comisiei de buget-finante, motivand ca printr-o astfel de decizie ar fi depasita tinta de deficit de 3% din PIB.

Masura, vehiculata de Guvernul Ponta in luna mai, ar contribui la reducerea evaziunii si ar veni in sprijinul producatorilor agricoli autohtoni, au sustinut atat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, cat si premierul Victor Ponta.

La randul lor, reprezentantii Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) au afirmat ca preturilor la raft vor scadea cu acelasi procent cu care se va micsora taxa.

Citeste mai multe despre De ce ne refuza FMI scaderea TVA la alimente pe Ziare.com.

#FMI TVA alimente, #ieftinire alimente FMI, #scadere tva alimente , #Acord FMI