Discutiile dintre FMI si Ungaria vor incepe saptamana viitoare

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 09:31
1129 citiri
Discutiile dintre FMI si Ungaria vor incepe saptamana viitoare

Fondul Monetar International va trimite marti o misiune la Budapesta pentru a demara discutiile cu autoritatile ungare pentru un program standby, a declarat joi seara directorul pentru relatii externe al FMI, Gerry Rice.

Gerry Rice a adaugat ca guvernul ungar vrea ca viitorul program sa fie unul de tip preventiv si nu intentioneaza sa traga fondurile.

"O misiune va fi la fata locului incepand de marti. Nu as dori sa ma antepronunt, dar in mod clar relatia de dialog este una activa", a spus Rice.

Luna trecuta, seful echipei ungare de negociere cu FMI, Mihaly Varga, a declarat ca Ungaria se asteapta sa semneze un acord cu creditorii internationali in valoare de 15 miliarde de euro pana la finele lunii octombrie, cel mai tarziu. Mihaly Varga a subliniat ca Ungaria vizeaza o linie flexibila de credit, similara cu cea pe care o are Polonia, mai degraba decat un acord standby cum are Romania.

Debutul discutiilor vine dupa ce Fondul Monetar International si Uniunea Europeana s-au declarat multumite de modificarile aduse la legea ungara de functionare a Bancii centrale.

Ungaria a cerut inca din luna noiembrie a anului trecut un imprumut de tip preventiv intre 15 si 20 de miliarde de euro de la FMI si UE, necesar pentru stabilizarea economiei ungare. Negocierile au fost insa blocate din cauza ingrijorarilor exprimate de CE si FMI fata de independenta bancii centrale.

#FMI Ungaria, #Ungaria acord FMI , #Acord FMI