Finantele confirma acordul cu FMI: In februarie incheiem noua intelegere

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 16:32
1640 citiri
Finantele confirma acordul cu FMI: In februarie incheiem noua intelegere
Sursa foto: Antena 3

Romania va finaliza in ianuarie 2013 actualul acord cu Fondul Monetar International (FMI), cu doua luni mai devreme decat era programat, si va incheia un nou acord in luna februarie, potrivit ministrului Finantelor Publice, Florin Georgescu.

,,Incheiem in ianuarie acordul actual si probabil in februarie vom avea un nou acord cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala (BM) Acest acord va asigura responsabilizarea tuturor actorilor", a declarat vineri oficialul MFP, la Bucharest Forum.

Ministrul Finantelor a precizat ca misiunea FMI va reveni la Bucuresti cel mai probabil in jurul datei de 15 ianuarie, cand va fi cert ca bugetul pe 2013 este gata, indiferent de cine va forma noul guvern dupa alegerile din decembrie.

O delegatie a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla de marti la Bucuresti pentru a discuta cu autoritatile romane despre recentele evolutii economice, politica fiscala si monetara si evolutiile facute in reformele structurale. Vizita se va incheia pe 14 noiembrie.

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde de euro), reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la Fond.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord fmi, #acord FMI Romania 2013, #acord FMI Romania 2012 , #Acord FMI