FMI ar putea acorda Greciei urmatoarea transa din imprumut

Joi, 26 Iulie 2012, ora 14:30
1457 citiri
FMI ar putea acorda Greciei urmatoarea transa din imprumut

Guvernul Greciei a reusit sa gaseasca solutii pentru reducerea cheltuielilor in 2013 si 2014 cu 11,7 miliarde de euro, masura ceruta de UE si FMI in schimbul acordarii urmatoarei transe din imprumut. Masurile vor fi prezentate joi pentru a fi aprobate de liderii coalitiei de guvernare, a declarat un oficial elen.

In cursul zilei de joi este programata o intalnire a premierului Antonis Samaras cu liderii celorlalte doua partide ale coalitiei de guvernare.

Reprezentantii creditorilor internationali ai Greciei (UE, BCE si FMI) sunt la Atena pentru a se asigura ca masurile de reducere a deficitului sunt in grafic. Fara urmatoarele transe de bani din imprumutul de 130 de miliarde de euro, statul elen ar putea intra in incapacitate de plata in septembrie. Ultima transa ar fi trebuit sa ajunga in iunie, dar institutiile internationale au amanat-o din pricina alegerilor.

Comisia Europeana sustine ca necesitatile de finantare ale Greciei vor fi acoperite

in august, dar o decizie privind urmatoarea plata va fi luata la inceputul lunii septembrie. Fara progrese suficiente, Grecia risca sa nu primeasca urmatoarea transa de 31,5 miliarde de euro.

Antonis Samaras a avertizat zilele trecute ca Grecia s-ar putea confrunta anul acesta cu o recesiune mai profunda, de peste 7%, si a estimat ca tara nu va reveni pe crestere inainte de 2014.

Oficialii eleni considera ca nu pot indeplini tintele privind reducerea deficitului bugetar si colectarea veniturilor din taxe, din cauza declinului economic.

Grecia inregistreaza al cincilea an consecutiv de recesiune, inceputa prin criza bancara din 2008 si agravata din 2010, anul declansarii crizei datoriei, care a obligat Atena sa recurga la imprumuturi internationale acordate de UE, BCE si FMI.

Noul guvern de coalitie, condus de conservatorul Antonis Samaras, s-a angajat sa continue reformele prevazute in planul de asanare a economiei dictat de UE si FMI, cerand, in acelasi timp, "schimbari care sa favorizeze cresterea".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#FMI imprumut Grecia, #discutii Grecia FMI, #FMI conditii imprumut Grecia, #recesiune economica grecia , #Acord FMI