Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI extinde acordul cu Romania pana in luna iunie

FMI extinde acordul cu Romania pana in luna iunie


Board-ul Fondului Monetar International (FMI) a aprobat extinderea cu trei luni, pana in luna iunie, a acordului cu Romania, astfel incat autoritatile de la Bucuresti sa aiba timp sa indeplineasca obiectivele asumate in relatia cu institutia financiara.

Acordul, care trebuia sa expire la 30 martie, se va incheia acum la 30 iunie.

"Extinderea, ceruta de autoritatile romane, le va oferi timpul de implementare a masurilor necesare pentru finalizarea evaluarilor a saptea si a opta in cadrul acordului. Prelungirea va asigura mai ales o oportunitate pentru reducerea arieratelor autoritatilor centrale si locale, precum si pentru luarea de masuri pentru imbunatatirea guvernantei companiilor de stat", se arata intr-un comunicat al FMI.

Romania are in derulare un acord preventiv cu FMI si UE de 5 miliarde euro, fonduri care sunt accesate doar in caz de necesitate. In luna ianuarie o misiune comuna a expertiilor internationali a negociat cu Guvernul mai multe masuri de reforme structurale si privatizari care ar urma sa fie implementate pana in luna mai pentru ca intelegerea sa poata fi incheiata, cu o intarziere de trei luni fata de programul initial.

Guvernul a anuntat ca intentioneaza sa incheie un nou acord cu FMI in vara acestui an.

FMI a intrerupt misiunile de evaluare dupa luna septembrie a anului trecut, motivand ca doreste sa discute bugetul pentru 2013 doar cu executivul rezultat dupa alegerile parlamentare din luna decembrie.

Actualul acord a fost parafat in primavara anului 2011, odata cu inchiderea intelegerii incepute in 2009.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 891 ori