FMI: Privatizarea Tarom si CFR Marfa, prioritatea Romaniei

Marti, 14 August 2012, ora 10:59
1846 citiri
FMI: Privatizarea Tarom si CFR Marfa, prioritatea Romaniei

Privatizarea companiilor Tarom si CFR Marfa ramane o prioritate pentru Guvernul Romaniei, a afirmat seful delegatiei FMI la Bucuresti, Erik de Vrijer.

"Guvernul trebuie sa aduca aceste companii pe bursele de privatizare si cred ca oferta publica secundara pentru Tarom, de 20% din actiuni si pachetul majoritar al CFR Marfa raman o prioritate pentru acest an", a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, Erik de Vrijer, aflat la prima sa misiune in Romania.

Cu toate acestea, seful misiunii FMI admite ca "nu este usor sa vinzi o companie aeriana in acest moment". In perioada urmatoare, se vor face eforturi pentru gasirea unui partener care sa investeasca in Tarom

Transgaz si Oltchim sunt alte doua companii de stat care trebuie privatizate, conform acordului cu FMI, acestea reprezentand conditii necesare pentru inmanarea catre board-ul FMI a scrisorii de intentie.

"Guvernul trebuie sa arate ca este serios in ceea ce priveste implementarea programului. Este linia pe care Guvernul trebuie sa mearga, sa ne arate ca este hotarat in implementarea politicilor economice. Guvernul poate controla cine va fi consultantul, dar nu cine sunt cumparatorii. Prioritatea este alegerea consultantului, nu neaparat vanzarea; aceasta poate aparea mai tarziu," a declarat seful misiunii FMI in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI privatizare TAROM, #privatizare CFR Marfa FMI, #privatizari companii stat FMI , #Acord FMI