FMI refuza sa discute un posibil ajutor financiar pentru Egipt

Sambata, 24 August 2013, ora 11:40
1538 citiri
FMI refuza sa discute un posibil ajutor financiar pentru Egipt

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagard, a precizat ca, datorita violentelor care marcheaza Egiptul, "nu se intrunesc conditiile" pentru reluarea discutiilor cu aceasta tara in vederea acordarii unui ajutor financiar.

"Suntem pe deplin pregatiti sa sprijinim poporul egiptean in aceasta perioada de tranzitie, dar deocamdata nu se intrunesc toate conditiile", a declarat sefa FMI intr-un interviu acordat postului Bloomberg TV.

La sfarsitul anului trecut, institutia financiara internationala a incheiat un acord cu guvernul de la Cairo pentru un imprumut de 4,8 miliarde de dolari, dar intelegerea nu a mai fost pusa in aplicare din cauza instabilitatii politice din Egipt, situatie agravata recent de confruntarile dintre partizanii fostului presedinte si fortele de ordine, soldate cu sute de morti.

Christine Lagarde a tinut sa precizeze ca, pentru reluarea discutiilor, guvernul de la Cairo trebuie sa beneficieze mai intai de o anumita sustinere si este nevoie de un anumit grad de stabilitate in tara, "ceea ce deocamdata nu se intampla".

La inceputul saptamanii, ministrul de externe al Arabiei Saudite, printul Saoud al-Faycal, a declarat ca tarile arabe sunt pregatite sa ajute financiar Egiptul pentru a compensa suspendarea ajutorului occidental.

#acord FMI Egipt, #director fmi, #ajutor financiar Egipt, #violente Egipt , #Acord FMI