FMI se intalneste cu ministrul Muncii si cu industriasii. Vezi agenda discutiilor

Joi, 02 August 2012, ora 13:30
1667 citiri
FMI se intalneste cu ministrul Muncii si cu industriasii. Vezi agenda discutiilor

Delegatia Fondului Monetar International (FMI) se intalneste, joi, cu reprezentantii ministerului Muncii, urmand ca vineri, sa aiba o intrevedere si cu liderii Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR 1903).

La ministerul Muncii, reprezentantii FMI vor discuta despre pachetul de legi care decurge din legea-cadru a asistentei sociale si despre impactul ajustarii preturilor la electricitate si gaze naturale asupra consumatorilor vulnerabili. Pe agenda discutiilor mai figureaza si implementarea reformei pensiilor, au declarat surse apropiate negocierilor, citate de Agerpres.

Ministrul Mariana Campeanu declara recent ca Ministerul Muncii va rezolva pana in octombrie angajamentele ramase restante legate de negocierile cu FMI.

Potrivit MMFPS, una dintre restantele care va putea fi rezolvata odata cu reluarea lucrarilor Parlamentului se refera la definitivarea cadrului normativ subsecvent Legii-cadru a asistentei sociale si intrarea acestuia in vigoare. Este vorba despre un pachet de acte normative subsecvente Legii Asistentei sociale.

FMI incepe a sasea misiune de evaluare cu un nou lider. Cum va evolua relatia cu Romania?

Discutii intre FMI si UGIR-1903, pe tema Codului Fiscal

Delegatia FMI se va intalni, vineri, si cu liderii UGIR-1903, discutiile fiind axate pe modificarea Codului Fiscal si sectoarele de activitate din Romania.

Modificarea Codului Fiscal si a sectoarelor de activitate, alaturi de discutii pe tema Legii Sindicatelor, Legii Patronatelor, Legii Contractelor Colective de Munca si a Legii Conflictelor Colective de Munca, vor fi principalele teme abordate in cadrul intalnirii de vineri a reprezentantilor UGIR 1903 cu cei ai Comisiei Europene (CE), Fondului Monetar International (FMI) si ai Bancii Mondiale (BM), a declarat, joi, Constantin Vasilescu, presedintele executiv al Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR-1903), citat de Agerpres.

Reprezentantii UGIR-1903 au propus, anul trecut, existenta a 38 de sectoare de activitate, insa Executivul, condus de fostul premier Emil Boc, nu a sustinut aceasta idee.

Oficialii UGIR-1903 au precizat ca discutiile de vineri cu FMI vor fi centrate si pe modificarea Codului Fiscal, respectiv plata TVA la incasare.

Un alt punct pe ordinea de zi a intalnirii de vineri se leaga de scutirea de la plata CAS a firmelor care angajeaza tineri, masura ce ar avea efecte directe asupra reducerii somajului in randul acestei categorii de populatie.

"Tot in scopul reducerii somajului, vom analiza cu reprezentantii celor trei organisme internationale posibilitatea preluarii, de catre confederatiile sindicale si patronale, a unor atributii partiale, sau chiar totale, ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) si ale Consiliului National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA)", a adaugat presedintele executiv al UGIR-1903.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#FMI discutii Ministerul Muncii, #FMI discutii industriasi, #FMI lege asistenta sociala, #FMI reforma pensii Romania , #Acord FMI