FMI va fi anuntat de Guvern in legatura cu intentia de majorare a salariilor

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 19:44
1096 citiri
FMI va fi anuntat de Guvern in legatura cu intentia de majorare a salariilor

Guvernul a aprobat scrisoarea prin care isi anunta la FMI intentia de a finaliza in acest an procesul de recuperare salariala in sectorul bugetar, documentul prevazand o majorare a salariilor cu 8% din luna iunie si "reintregirea deplina" in luna decembrie, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Documentul a fost aprobat in sedinta de miercuri a Guvernului si va fi transmis Fondului Monetar International (FMI) spre avizare la nivelul board-ului.

Ca si formula de redactare, scrisoarea de intentie prevede ca etapa de majorare salariala din luna decembrie va fi aplicata "daca situatia bugetara va permite acest lucru", Guvernul anuntand insa anterior ca garanteaza pentru cresterea salariilor si ca va taia din alte cheltuieli in cazul in care situatia economica va fi dificila in partea a doua a anului.

Scrisoarea FMI include si angajamentul Guvernului de a restitui treptat pensionarilor cota din contributiile sociale de sanatate retinute ilegal incepand cu 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern FMI majorare salarii, #FMI scrisoare Guvern, #majorare salarii Romania FMI, #Guvern intentie majorare salarii , #Acord FMI